Middelburg Dronk

Miller Time

 

Miller Time

Vlasmarkt 18
Middelburg

 

Een café aan de Vlasmarkt Middelburg, dat op 15 oktober 1992 werd geopend, in het pand dat in 2009 bij 't Hof werd getrokken. Voor Miller Time zaten onder meer Tognog en Kipcafé de Hennepot in het pand, later nog Flaix en No Worries.

Geschiedenis

1992
Peer Ceelen

In 1992 neemt de keten Miller Time uit Brabant café 't Boompje over. Peer Ceelen is franchisenemer. Hij neemt onder andere Marco Ridderhof, Coert van Loon en John Roelse in dienst, oud-medewerkers van café Meccano op het Damplein in Middelburg.De zaak had een vaste klantenkring die begin jaren '90 veel samen optrokken, ook buiten de openingstijden. In deze kroeg werd ook veel feestmuziek gedraaid. Bedrijfsleider Peer maakte zelf ook nog een paar singles, waaronder 'Why did you do it'.
In de zaak werd veel (elektronisch) Darts gespeeld.

2000
Arnold van Schaik

Na het vertrek van Peer zit Arnold van Schaik nog kort in de zaak. Het is nog niet bekend van wanneer tot wanneer precies.

Het handelsregister van de Kamer van Koophandel meldt dat Miller Time op 4 december 2001 werd opgeheven.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Miller_Time/fotos.


Naamgeving

  • Vernoemd naar het gelijknamige Amerikaanse bier, dat ook in het café werd geschonken.

Bijzonderheden

Peer Ceelen heeft ook nog een aantal singeltjes uitgebracht. Zie YouTube

Mooie verhalen

  • Eigenaar Peer Ceelen had een erg schorre stem en een zwaar Brabants accent. Kortom.... niet te verstaan. Je zei altijd op goed geluk ja of nee, maar je had geen flauw idee wat hij tegen je zei.
  • Een oude klant herinnert zich 1995: "Ajax moest tegen in Tokyo tegen Gremio spelen, voor de Wereldbeker, dus wij al allemaal naar Miller Time. Om 10 uur s'ochtends begon de wedstrijd dus ook het drinken natuurlijk! Het was heel gezellig, na afloop was iedereen blij en vrolijk, maar wat doe ik met me dronken kop? Ik had zo'n fakkel bij me: die stak ik af: een rode gloed maakte zich meester van heel de kroeg. Daar was Peer niet echt blij mee. Hahah alles was daar natuurlijk van hout, vol papieren versieringen, dus ik moest toch maar naar buiten. Haha, later heb ik mijn excuses wel aangeboden hoor! Tsja, ik was zo blij: dan denk je niet altijd even goed na he, met de nodige biertjes in je mik."

Oud-personeel

John Roelse, Frank Matthijs, Coert van Loon, Marco Ridderhof, Danielle Niehoff, Michelle Muller, Christian Werlang, Johan Looise.

Externe links

Uit de oude doos

Bronnen

  • Foto's: Collecties Peer Ceelen en Els Bostelaar
  • Foto Team Millertime tijdens Beachvolley 1994: Marion