Middelburg Dronk

Veiling

 

Veiling

Braakmanstraat 11
Middelburg

 

Veilinghallen die tussen 1949 en 1986 waren gevestigd in de Braakmanstraat 11 te Middelburg.

Geschiedenis

1949
H.A. van Rossem

In 1948 wordt gestart met de bouw van een nieuwe veiling - de oude aan de Kanaalweg sneuvelde in W.O. II - in Middelburg. De eerste beheerder c.q. pachter is H.A. van Rossem; hij vraagt in oktober 1949 en juli 1950 verlof A aan voor de cantine, veilingzaal, c.a. van de Veilinggebouwen aan de Nieuwe Vlissingseweg te Middelburg. De Veiling was van meet af aan een multifunctionele waarde in de stad. Er werd in gesport (o.a. zaalhandbal, gymnastiek en tafeltennis) tot de sporthal aan de Nassaulaan in 1964 werd geopend. Er waren vergaderingen, congressen, snuffel- en andere markten, auto- en orgelshows, zangconcoursen en later ook pop-, rock- en heavy metalconcerten en festivals. Het eerste en tevens legendarische popfestival was in juli 1969 met The Pretty Things als hoofdact en met o.a. Shocking Blue in het voorprogramma.

1953
I. Joziasse en C. Aarnoutse

Izaak Joziasse vertrekt in 1953 uit De Geere en wordt de nieuwe beheerder - hij vraagt in januari 1953 en maart 1959 verlof A voor het perceel Braakmanstraat 11. In de periode daartussen zit C. Aarnoutse; hij vraagt in december 1954 verlof A aan.

1961
R.W. Jans

R.W. Jans volgt Joziasse op als beheerder en vraagt in november 1961 verlof A aan voor het perceel Braakmanstraat 11

1964
A.H. Baurdoux

De vooralsnog laatst bekende pachter is Arij Hendrik Baurdoux die in juli 1964 verlof A aanvraagt voor het perceel Braakmanstraat 11. Op 28 februari 1986 wordt de laatste veiling gehouden en valt het doek. Het complex wordt gekocht door Lovago bv (de vastgoedpoot van Loontjes) en Levensmiddelengroothandel P.C. Koole bv. In 1996 vertrekt P.C. Koole bv naar Vlissingen en worden er op dat deel van het perceel aan de Maasstraat in 1998 nieuwe woningen gebouwd.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Veiling/fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

  • Arij Hendrik Baurdoux kwam uit een horecafamilie - zijn vader Hendrik Baurdoux zat in Het Wapen van Nieuwland en zijn broer Henk Baurdoux zat in Kanaalzicht.
  • In de jaren '70 werd in de Veiling altijd Sinterklaas gevierd
  • Tegenwoordig is het pand in gebruik als opslagloods van Firma Loontjens uit Middelburg

Mooie verhalen

Middelburg

Externe links

Bronnen