Middelburg Dronk

Amstel's Bierhuis

 

Amstel's Bierhuis

Gravenstraat 11
4331 KN Middelburg

 

Een bierhuis aan de Gravenstraat I 257 (later vernummerd tot 11) te Middelburg - het pand is verwoest tijdens W.O. II.

Geschiedenis

1909
Jacob Kronenberg

Jacob Kronenberg heeft in 1908 De Kroon aan de Markt verkocht en het pand Gravenstraat I 257 gekocht. In april 1909 vraagt hij een vergunning aan op het adres en opent het Amstel's Bierhuis - een jaar later gaat hij failliet, maar in 1912 zit Kronenberg in café Transvaal aan de Zandstraat.

1914
H. Drijdijk

In 1914 vraagt Hubregt Drijdijk een vergunning aan op het adres Gravenstraat I 257. Tot wanneer de zaak precies bestond is nog niet bekend, maar na het overlijden van haar man verhuisde weduwe Drijdijk- Geerts naar de Molstraat in Middelburg. Het is nog niet duidelijk of zij daar ook nog een nering had. Drijdijk werd geboren op 30/4/1856 te 's-Heerenhoek, vader onbekend. Zijn moeder was Cornelia Drijdijk (Driedijk) en zijn grootvader heette ook Hubrecht Drijdijk , en waren ook winkeliers. Hubrecht ging eerder al eens failliet in 1901 en 1907, als koopman of winkelier.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Amstel's_Bierhuis/fotos.

Bijzonderheden

Chris Drijdijk schreef ons: "H. Drijdijk is Hubregt Drijdijk en was mijn grootvader. Hij kwam van Goes, de Lange Kerkstraat nr 37, waar hij ook een tabakswinkeltje had. Samen met mijn grootmoeder Maria Geerts zijn ze toen verhuisd naar Middelburg, in de Gravenstraat I 257 = nu nr 11. Het was ook een winkel voor tabak, sigaren, sigaretten, en met een vergunning voor drank en bier. In 1923 verhuisde de familie Drijdijk naar Molstraat N26 (later omgenummer naar Molstraat 14) in Middelburg. Mijn grootvader Hubregt is overleden in 1924, en daarna is mijn grootmoeder met mijn vader naar Antwerpen komen wonen, bij haar zuster."

Mooie verhalen

Externe Links

Bronnen