Middelburg Dronk

Van Moeder op Dochter - I - 210215.pdf

Van_Moeder_op_Dochter_-_I_-_210215.pdf(bestandsgrootte: 282 kB, MIME-type: application/pdf)

Document 'van moeder op dochter- drie generaties vrouwen in de horeca te Vlissingen en Middelburg', door JM H. Van Haart, februari 2015.

Uit de beschrijving: "Door onderzoek naar een ander onderwerp, kwam extra informatie aan het licht over Clara Hermina van der Looi, ofwel de Weduwe Lauwereins, die in de tweede helft van de negentiende-eeuw in maar liefst vier zaken het horecabedrijf uitoefende, zij begon in Vlissingen, vertrok naar Middelburg en keerde enkele jaren later, met een tussenstop op Groot-Abeele weer terug naar Vlissingen.

Bij verder onderzoek naar, bleek zij allereerst de moeder te zijn van de in 1937 op brute wijze vermoordde cafébaas aan de Koningsweg – hij was haar jongste zoon en tevens opvolger in haar laatste zaak. Maar ook bleek haar moeder voor mogelijk dertig jaar een herberg te hebben gehad op de Grote Markt van Vlissingen en was ook haar grootmoeder werkzaam geweest als tapster. Bij verder onderzoek bleek ook de schoonvader (Hoffman) van haar moeder (Van Olphen) enige tijd herbergier te Vlissingen zijn geweest.

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie22 feb 2015 13:23 (282 kB)Mijns (Overleg | bijdragen)Document 'van moeder op dochter- drie generaties vrouwen in de horeca te Vlissingen en Middelburg', door JM H. Van Haart, februari 2015. Uit de beschrijving: "Door onderzoek naar een ander onderwerp, kwam extra informatie aan het licht over Clara Herm...
  • U kunt dit bestand niet overschrijven.

Dit bestand wordt op de volgende pagina gebruikt: