Middelburg Dronk

De Juf

 

De Juf

Sint Janstraat 32
4331 KC Middelburg

0118 435043
taart@dejufmiddelburg.nl
Website
Facebook

 

Een lunchroom annex winkel die van 2014 tot heden gevestigd is aan de Sint Janstraat 32 te Middelburg .

Geschiedenis

2014
Else Kerkhof en Ard Flipse

Als blijkt dat de taarten van Expresszo op de Pottenmarkt een groot succes zijn besluit Ard Flipse samen met Else Kerkhof op 11 oktober 2014 opent de winkel annex lunchroom De Juf aan de Sint Janstraat 32 in Middelburg te openen. Met ingang van april 2015 is er een ruimte in de winkel geopend waar je kunt genieten van high teas. De zaak wordt geheel gerund door Else, terwijl Ard zich richt op administratieve en zakelijke werkzaamheden, alsmede op zijn eigen espressobar. In augustus 2018 maken Else en Ard bekend dat De Juf in het najaar zal verhuizen naar Damplein 22, het pand waar voorheen Café Rock Desert was gevestigd.

Foto's


Naamgeving

Else Kerkhof staat 2 dagen per week voor de klas, vandaar.

Bijzonderheden

Mooie verhalen

Wij zijn De Stad

Van de pagina 'Wij zijn De Stad': We lopen al wat langer rond met het plannetje eens wat extra aandacht te besteden aan de groep (relatief) jonge ondernemers in Middelburg die nog niet langer dan tien jaar bezig zijn, maar ondertussen wél allerlei mooie of interessante dingen aan het doen zijn. Een van de eerste zaken waar we daarbij aan dachten was De Juf, sinds oktober 2014 gevestigd in de Sint Janstraat. Wij kopen zelf maar zelden taartjes, maar we volgden de ontwikkelingen rondom de winkel op de voet en horen er veel mensen over spreken. De Juf is een succes, zo simpel is het gewoon. Hoe het na ons bezoekje –twee maanden geleden al- verder liep is tekenend voor de doorpakmentaliteit van een van de eigenaars, Ard Flipse. Nog voordat we waren toegekomen aan een kort verslagje van ons bezoek vroeg hij of we niet eens wilden komen buurten bij zijn andere zaak, Expresszo op de Pottenmarkt.

Waarom ook niet? De zaken zijn tenslotte onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Hoe Ard en Else Kerkhof kwamen tot De Juf kun je lezen op de website van De Juf. Kort samengevat komt het erop neer dat Ard Expresso begon in maart 2012 en dat Else (en de moeder van Ard) taarten bakten voor de espressobar. Dat ging al snel een eigen leven leiden, onder meer omdat steeds meer horecabedrijven op Walcheren de taarten besloten af te nemen. Het is wat kort door de bocht, maar uiteindelijk kwam De Juf uit dat gegeven voort. Toen wij bij de Juf waren vroegen we natuurlijk even of de prijzen nu veel hoger zijn dan bij, pak ‘m beet, de HEMA. Dat ontkende Else niet, glimlachte ook bevestigend toen wij opperden “dat ze dan ook vast twee keer zo lekker zijn”. Het werd ons die middag in ieder geval wel duidelijk dat de taarten met zorg worden bereid en dan veel mensen best bereid zijn iets meer te betalen voor al dat ambachtelijks. Als je dan toch jarig bent kun je je gasten ook wel op iets extra lekkers trakteren, nietwaar?

Ard bemoeit zich verder niet met de bedrijfsvoering van De Juf. Hij is meer van de (administratieve) zaken op de achtergrond en heeft het ook gewoon druk met Expresszo. Ook daar werkt hij al vanaf het begin met personeel, maar hij draaide zelf ook erg veel uren. Aanvankelijk combineerde hij zijn zaak namelijk met zijn werk als politieagent. Die baan heeft hij inmiddels opgegeven. Omdat het zakelijk verantwoord was, maar ook omdat hij keuzes moet maken. Ard is namelijk ook nog niet zo lang vader en zijn vrouw werkt ook. Dan houden dingen ook een keertje op, natuurlijk. Maar door het te doen zoals hij het gedaan heeft Expresso in die eerste drie jaar een fijne eigen klantenkring weten op te bouwen die met waardering instagrammen en facebooken over de kwaliteit van de koffie daar. En over die taarten uiteraard. Ondertussen blijft Ard nieuwe dingen proberen, zoals vervroegde openingstijden om ook ontbijt te kunnen verzorgen voor de liefhebbers.

Daar houdt het echter niet op. Twee weken geleden kwam hij opeens op de proppen met zijn plannen rondom Ontpopt in de Geerepassage. Een prachtplan, maar daar komen we in andere stukjes wel op terug. Bij ons houdt het ook een keer op. Deze ‘gozert’onderneemt sneller dan wij schrijven, zullen we maar zeggen

Hij en Else zijn hoe dan ook lekker bezig. Zij zijn De Stad.

Externe links

Bronnen