Middelburg Dronk

De Kabouterhut

 

De Kabouterhut

Oostkerkplein 7-8
Middelburg

 

Een pannenkoekenrestaurant dat sinds 1979 is gevestigd op de hoek van het Oostkerkplein en de Oostkerkstraat in Middelburg.

Geschiedenis

1979
H. Spijker en T. Luyben

De zaak werd in 1979 geopend. Brabanders Harry Spijker en Ted Luyben namen de zaak over in 1980. In 1983 werd de zaak (door kindermodeconcern Prenatal) uitgeroepen tot beste pannenkoekenhuis van Nederland. Na een verbouwing/uitbreiding in 1988 ging het stel boven de zaak wonen, maar drie jaar later verkochten zij de zaak aan de familie Evertse-Fischer uit Zierikzee

1991
L. Fischer

Na een verbouwing/uitbreiding in 1988 ging het stel boven de zaak wonen, maar drie jaar later verkochten zij de zaak aan de familie Evertse-Fischer uit Zierikzee. Die familie zocht vijf jaar later een echtpaar om de zaak uit te baten.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op De_Kabouterhut/fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

  • Volgens het handelsregister van de KvK staat de zaak sinds maart 1978 op naam van V.O.F. Reins

Mooie verhalen

  • In 1989 werkte ik hier, onder meer met Lizette en Lizetta, Manon (nu Peper & Zout), Niels en Olga. Het restaurant was niet zo groot maar het zat vrijwel altijd vol. Harry en Ted waren prima bazen. Je kon altijd een crêpe krijgen, en na het werk een Gulpener. Je deelde ook netjes mee in de fooi, als afwashulp annex sorbetbereider. En die pannenkoeken? Tsja, zo krijg je thuis niet.

Externe links

Bronnen