Middelburg Dronk

De Kluizenaer

 

De Kluizenaer

Lammerensteeg 5
Middelburg

 

Een brassery die van 1996 tot 2004 gevestigd was aan de Lammerensteeg 5 te Middelburg - een voorloper van Brasserie Panneke en Il Senso.

Geschiedenis

1996
E. Rotte

In september 1996 opent Eric Rotte Brassery De Kluizenaer op het adres Lammerensteeg 5 te Middelburg. In juli 2000 vertrekt Eric Rotte uit De Kluizenaar.

2000
Kees Louws en Anneke Louws

Vanaf 1 augustus 2000 zijn Kees en Anneke Louws (zij zaten eerder in De Bakkêête) de nieuwe eigenaren van De Kluizenaer en zij blijven tot 2003 in de zaak, waarna Anneke gastvrouw wordt in The Boat House in Oostkapelle.

2003
Roland van Bezooijen en Annemarie Hollestelle

In januari 2003 komen Roland van Bezooijen, Annemarie Hollestelle in de zaak, maar zij zitten maar een korte periode in de zaak. In maart 2004 opent Brasserie Panneke in het pand en is de naam De Kluizenaer geschiedenis.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te zinden op De Kluizenaar/fotos.


Naamgeving

Eigenaars

  • E. Rotte 1997-2000
  • Kees en Anneke Louws 2000-2004

Bijzonderheden

  • Midden jaren '90 begon Eric Rotte bij Omroep Zeeland TV het kookprogrammaKookpunt - elke donderdag kookte hij een gerecht, waarna hij het programma steevast afsloot met de woorden "Maekt ut maer 's nae!". Hij publiceerde tevens 2 kookboeken: Kookpunt: Zeeuwse Verwennerij (1999) en Het Zeeuws Kookboek (2000) - beide boeken zijn uitgegeven bij Ruitenbergboek.
  • In het pand van de Kluizenaer waren eerder een kantoor van het VVV en reclamebureau Snelders, Roth en partners gevestigd. Vooral dat laatste kantoor herinneren veel Middelburgse stappers zich nog. De Lammerensteeg bleek begin jaren 90 namelijk een prima locatie om tijdens avondjes uit jointjes te roken, tussen de gekleurde potloden die voor het bureau stonden opgesteld, als kunstwerk. Het bijbehorende gedicht van de Middelburger Lou Geerse herinneren sommigen zich ook nog: "Waar de stenen niet stegen en de lammeren zwegen, werden tekens gericht naar de boog van het licht. Wat met kleur wordt geschreven geeft glans aan het leven."

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen