Middelburg Dronk

De Koning van Denemarken

 

De Koning van Denemarken

Punt
Middelburg

 

Een herberg die rond 1789 was gevestigd aan de (Oost-) Punt O 218 (later vernummerd tot 7-9) in Middelburg. Het historische pand bestaat nog steeds en heeft thans een woonfunctie.

Geschiedenis

1779
Hendrik Hendriksen

Een advertentie uit de Middelburgsche Courant geeft aan dat er een koopman met Zwitzersche kaas, groene en witte is gelogeerd in herberg De Koning van Denemarken aan de Punt. In de zogenaamde lootjesboeken van het Onze Lieve Vrouwegasthuis uit 1789 komt een vermelding voor van herberg De Koning van Denemarken. Deze luidt dat de gasthuiskosten van Jacob Hoefslag in september 1789 voor rekening zijn van zijn slaapbaas Hendrik Hendriksen in De Koning van Denemarken aan de Punt.

Foto's


Naamgeving

Eigenaars

Bijzonderheden

Aanvankelijk rees het vermoeden dat de herberg zat in het pand Koppenhagen aan de (Oost)Punt O 219 (later vernummerd tot 5), dat tegenwoordig Coppenhaghe heet, maar Dolly Michielsen van Veritas Hypotheken Middelburg liet weten dat Punt 7-9 volgens het Zeeuws Archief 'De Koning van Denemarken 1812' heet. De kans is dus groter dat de herberg aan Oostpunt O 218 was gevestigd.

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen