Middelburg Dronk

De Malle Molen

 

De Malle Molen

Plein 1940
Middelburg

 

Een 25+-café dat was gevestigd aan Plein 1940 3 in Middelburg, tussen januari 2001 en 2004. De zaak was een opvolger van Café Centrum en La Liberté en werd opgevolgd door Flaix en later Subway. In het pand is, na een grondige verbouwing, in december 2010 een vestiging van broodjesketen Subway geopend.

Geschiedenis

2001
Frank de Vos

Frank de Vos opent de Malle Molen in 2001. Volgens Pyng.nl werd de zaak in het Handelsregister ingeschreven op 1 juli 2000 en uitgeschreven op 25-11-2004. De Vos werkte daarvoor twee jaar als bedrijfsleider in café Nationaal op de Markt in Middelburg.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op De_Malle_Molen/fotos


Naamgeving

De naam verwijst naar het songfestivalliedjes van Heddy Lester

Bijzonderheden

  • Uit de PZC van 23 januari 2003:

"De Malle Molen aan het Plein 1940 in Middelburg moet nu echt de reclame aan de gevel twintig centimeter lager ophangen. Als dat niet gebeurt, legt het gemeentebestuur een dwangsom op van honderdvijftig euro per dag met een maximum van drieduizend euro. Een ambtenaar van de gemeente zal dan, op kosten van de ondernemer, zelf de ladder op gaan om de reclame van de gevel te halen. Volgens eigenaar F. de Vos van het cafe' komt het niet zover. ,,Ik weet dat ik fout zit. Ik heb het telkens voor me uit geschoven. Toen ik met het cafe' begon, moest ik zoveel vergunningen hebben en allerlei gemeentelijke afdelingen aflopen dat ik vergeten ben een vergunning aan te vragen voor de reclame. We hadden de letters net zo hoog opgehangen als bij de buren. Maar blijkbaar gelden er voor ons andere regels. Dat is krom, maar Middelburg richt zich momenteel heel erg op de regeltjes."" Het verplaatsen van de reclame is volgens De Vos een lastige en arbeidsintensieve klus. ,,Maar het moet gewoon gebeuren. Ik zal het van de week gelijk doen, want ik trek toch aan het kortste eind."" Het cafe' aan het Plein 1940 is niet de enige onderneming die te maken heeft met de verscherpte richtlijnen voor vaste reclames in de bebouwde kom van de gemeente Middelburg."

  • In het café werd Dommelsch Bier getapt.

Personeel

Stefan van Rossum, Tonnie Schetters, Kevin van 't Loo, Edwin Brakman, Jeroen Hengstdijk, Thijs van der Berge, Govert Bachofner

Mooie verhalen

  • Eigenaar Frank de Vos was op een erg warme kerstnacht muziek aan het draaien in een kerstmannenpak. Tegen het eind van de avond kwam er een jongedame naar Frank toen om te zeggen dat zij het superknap vond dat Frank de hele avond had staan draaien met een kussen onder zijn pak(op buikhoogte). Frank keek erg verbaasd en zei "maar ik heb helemaal geen kussen onder mijn pak!"

Externe links

Bronnen