Middelburg Dronk

De Straat

 

De Straat

Gerrit van de Veenstraat 1
Middelburg

 

Een wijkcentrum dat in de jaren '80 en '90 was gevestigd aan de Gerrit van der Veenstraat 1, in de multifunctionele ruimten (o.a. gymzalen) van de toenmalige Stedelijke Scholengemeenschap (SSGM) aan de Churchilllaan 8 in Middelburg. De Straat is opgenomen op Middelburg Dronk omdat het gebouw eind jaren '80 als café fungeerde voor bewoners van de wijk Klarenbeek, met name voor de hangjongeren die in de periode voor overlast hadden gezorgd in de wijk.

Geschiedenis

1987
Hans Walrave

De Straat is als wijkcentrum in gebruik sinds de nieuwbouw van de SSGM in 1976. Eind jaren '80 besluit beheerder Hans Walrave (in Middelburg ook bekend als muzikant (o.a. als drummer van de Lerarenband) om ook alcohol te verkopen. Voor een groep jongeren uit de wijk Klarenbeek die een periode overlast in de buurt hadden veroorzaakt, was dat aanleiding genoeg om De Straat als café in gebruik te nemen. Walrave besloot toen een officiële drankvergunning aan te vragen, maar rector Vader stak daar uiteindelijk een stokje voor. Niet veel later, in 1989, werd Walrave kantinebeheerder van de school.

1989
L. Cornelisse

Wanneer Hans Walrave kantinebeheerder wordt, volgt Leen Cornelisse hem op in De Straat. Cornelisse is dan net gestopt als pachter van Kantine Nassaulaan - hij gaat in 2011 met pensioen.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op De_Straat/fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

Mooie verhalen

  • Hans Walrave herinnert zich nog goed dat de deuren van De Straat op een avond openzwiepten en dat vervolgens Martin Jobse op zijn brommer het gebouw inscheurde, met gierende en rokende banden. Daar kreeg je in die tijd nog geen ontzegging voor.
  • Ik, Rob van Hese, heb weleens ingevallen voor Hans in De Straat, waar ik Leo, oud-ober van de Vriendschap en later interieurverzorger alhier, weer tegen kwam - zie ook bij Vriendschap Mooie verhalen.

Externe links

Bronnen