Middelburg Dronk

De Vergulde Valck

 

De Vergulde Valck

Nederstraat 2
4332 AZ Middelburg

 

Herberg die van ca. 1680 tot ca. 1710 gevestigd was aan de Nederstraat - een voorloper van De Gouden Valk, Van Hessel, De Jong en Het Princenjagt.

Geschiedenis

1698
Frederick Wijdemans en Hester Joosen Verjon

In 1698 zijn Frederick Wijdemans en Hester Joosen Verjon waard en waardin in de Vergulde Valck aan de Nederstraat 2 in Middelburg. Hester Joosen Verjon overlijdt in 1699 bij de Dampoort (zeeuwengezocht [1]) en Frederick W(e)ijdemans overlijdt in 1702 bij de Punt (zeeuwengezocht [2])


Foto's


Naamgeving

Eigenaars

Bijzonderheden

In 1698 houdt bon vivant Carolus van der Haeghe uit Gent een dagboek bij over zijn belevenissen in Middelburg en daar staat in: "De 15e maart vertrokken wij naar Middelburg, waar we gingen logeren bij Marten van Maij - meestal Marten de Pape genoemd - in 't Witte Paard in de Vlissingsestraat, die buiten ons weten ook zielverkoper was. De 27e had ik ruzie met De Pape over Caatje zijn dochter, die een zeer zoet meisje was. We tuigden elkaar zo af, dat ik daar niet langer wou logeren. Ik vertrok dezelfde dag nog en ging logeren ten huize van monsieur Frederick Wijdemans in De Vergulde Valck op 't hoekje van de Nederstraat. Op de 30e reed ik, vergezeld van juffrouw Hester, mijn waardin, met een speelwagen naar Arnemuiden."

Mooie verhalen

Adres en contactgevens

Nederstraat Middelburg

Externe links

Bronnen