Middelburg Dronk

Hotel The Roosevelt

 

Hotel The Roosevelt

Nieuwe Burg 42
4331 AH Middelburg

Website
Twitter

 

Een Boutiquehotel aan de Nieuwe Burg 42 in Middelburg, dat op 11 maart 2015 werd geopend.

Geschiedenis

2015
Martin van der Louw en Raymonde van der Louw

In september 2014 werd gestart met de verbouwing van het Polderhuis in Middelburg tot boutiquehotel The Roosevelt. In maart 2015 werd het hotel geopend. Het hotel telt 28 kamers, waarvan 4 suites en een bruidssuite van meer dan 50 m2 en 8,5 meter hoog met o.a. een hangende badkamer. In het hotel is ook een openbare wijnbar te vinden, genaamd 'De Oriënt'. Het hotel heeft een beschutte terrastuin van 300 m2. Gastvrouw wordt Raymonde van der Louw-Rimoud, de huidige eigenaresse van Charme Guesthouse 1560 samen met Chantal de Steur, eerder gastvrouw van Parc Central Vlissingen. De sales en marketing wordt verzorgd door Martin van der Louw. De verbouwing van Hotel The Roosevelt werd op woensdag 1 oktober 2014 symbolisch gestart door wethouder Johan Aalberts.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op The_Roosevelt/fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

  • Op Twitter werd op 14 augustus over de hotelplannen gepubliceerd.
  • In het pand aan Nieuwe Burg waren achtereenvolgens Polder Walcheren (Het Waterschap), de VVV, afdelingen van de Provincie Zeeland en een expositieruimte/museum gevestigd. Architect: Berghoef
  • Tussen 2013 en 2015 hadden Martin en Raymonde van der Louw een B&B aan de Kinderdijk in Middelburg, Guesthouse 1560. Om zich volledig te kunnen richten op het hotel stopten zij met de exploitatie van die B&B in september 2015.

Mooie verhalen

Wij zijn De Stad

'Wij zijn De Stad' ging op de openingsdag 11 maart 2015 op bezoek bij The Roosevelt:

"Vanavond overnachten de eerste gasten in Hotel The Roosevelt. Wij waren zo nieuwsgierig naar deze aanwinst voor de binnenstad dat we vanochtend al even aanklopten bij eigenaars Raymonde en Martin, met de vraag of we een paar foto's mochten maken. Dat mocht, en ondanks het feit dat het echtpaar nog zichtbaar druk was met het zetten van puntjes op allerlei i's werd toch even de tijd genomen om ons rond te leiden.

We hebben helaas nooit met eigen ogen gezien hoe het Polderhuis er vroeger uitzag, als kantoor van het Waterschap en de Provincie, maar eigenlijk maakt dat ook niet uit. Het hotel is gewoon prachtig geworden. Raymonde toonde ons zeven verschillende kamers, die ook echt allemaal anders zijn. Van een compacte knusse tot een superieur grote. Sommige kamers hebben verschillende niveau's of zelfs een bed op 'een zoldertje', andere zijn juist gelijkvloers maar hebben dan bijvoorbeeld weer een luxe badkuip midden in de kamer. Wat alle kamers wel gemeen hebben zijn dezelfde wastafels en bijbehorende attributen.

Martin nam ons nog even mee naar de kelder en toonde de installaties. Indrukwekkend hoe zo'n groot pand met slechts een paar, relatief kleine ketels en boilers van warm water kan worden voorzien. En het hotel heeft een eigen watertapinstallatie, waarmee zowel plat als bruisend water kan worden geschonken. The Roosevelt gaat duidelijk voor groen en duurzaam, dat zit allemaal wel snor. Martin toonde ook de mogelijkheden van de IPTV's (http://digitaletv.nl/iptv) die op alle kamers hangen. Daar kun je dus zo je tablet of smartphone op 'spiegelen' en fijn inpluggen op alles wat je thuis bekijkt en gebruikt. De tv's kunnen uiteraard ook gebruikt worden voor het tonen van actitviteiten in Middelburg e.d.

Martin legde ook nog uit dat de wijnbar van het hotel niet alleen toegankelijk zal zijn voor hotelgasten: ook Middelburgers zijn van harte welkom. Toen we vervolgens de enorme tuin zagen (nu nog wat kaal, maar zeer veelbelovend met die grote boom, de mooie houten wand en de hele dag zon) wisten we meteen: hier gaan we van de zomer eens een wijntje drinken, op een zwoele avond.

Heel veel succes, Raymonde en Martin!"

Externe Links

Bronnen