Middelburg Dronk

IJsbaan Middelburg

 

IJsbaan Middelburg

Markt
Middelburg

0118-635443
info@vitaevent.nl
Website
Facebook
Twitter

 

IJsbaan Middelburg wijkt af van andere nog bestaande etablissementen op Middelburg Dronk omdat deze zaak alleen beschikt over een tijdelijke drankvergunning van de Gemeente Middelburg, namelijk in de periode dat de IJsbaan is te vinden op de Markt in Middelburg, in de periode december-januari. Van 2007 tot 2012 werd de vergunning per jaar verstrekt maar in 2012 werd een contract getekend voor de periode van vijf jaar.

Geschiedenis

2005
Patrick Gabriëlse

Patrick Gabriëlse begint in 2005 met zijn evenementenbedrijf Vita Event met een ijsbaan op de Markt in Middelburg. Sindsdien is het evenement/de zaak ieder jaar teruggekeerd in de Middelburgse binnenstad, hoewel de financiering ervan de eerste jaren steeds ter discussie stond. De aanwezigheid van de baan wordt echter door zoveel burgers en middenstanders gewaardeerd dat IJsbaan Middelburg nu definitief een plekje heeft veroverd op het lijstje van jaarlijks terugkerende evenementen.

Naamgeving

Niet te verwarren met (camping) De IJsbaan aan de Koninginnelaan in Middelburg

Foto's

Meer foto's zijn te vinden op IJsbaan_Middelburg/fotos


Bijzonderheden

  • Vita Event organiseert ook een jaarlijkse ijsbaan in de Gemeente Vlissingen, in de Zware Plaatwerkerij
  • IJsbaan Middelburg wordt door veel organisaties afgehuurd voor feestjes in recepties, in de kerstperiode. Befaamd is de jaarlijkse sponsoravond in Skihutstijl.

Mooie verhalen

Over de IJsbaan

De ijsbaan in Middelburg is jaarlijks een gevecht om de benodigde financiële middelen bij elkaar te krijgen maar toch lijkt dat ieder jaar weer te lukken. Na het eerste jaar van de ijsbaan had ik mij voorgenomen dit nooit meer te doen want in slechts één jaar tijd werd ik drie jaar ouder met alle perikelen die je meemaakt als je een evenement organiseert wat vier weken duur en 24 uur per dag 7 dagen in de week doorgaat. Regelmatig ’s nachts door de bewaking uit bed gebeld worden omdat de chiller uitgevallen is was in de beginjaren geen uitzondering. Het schaatsplezier voor jong en oud wat daartegenover stond en de vele positieve reacties hebben ons toen besluiten om toch door te gaan. Inmiddels weten we vele doelgroepen aan te spreken van jong tot oud van kinderfeestje met limonade tot curling toernooi met weiB bier en van 65+ met koffie en wafelarrangement tot sponsoravond met Peterman...

Op de fiets naar de sponsoravond

De sponsoravond levert sinds jaar en dag bijzondere verhalen op die niet altijd verteld kunnen en mogen worden. De ervaring leert dat, ook al duurt deze maar van 19.00-22.00 uur, je beter de dag erna vrij kunt vragen. De artiesten die gewoontegetrouw acte de presence geven zijn meestal Duitstalig van aard of hebben een dusdanig fout repertoire dat alleen drank dit doet vergeten. Zo was er eens een sponsor die enigszins beschonken op zijn nieuwe fiets huiswaarts was gekeerd maar het gevecht met de zwaartekracht verloor. Met een gehavend gezicht, gescheurde broek en kapotte fiets wist hij toch zijn huis te bereiken. Toen hij daags erna met zijn vrouw, die op controle moest, naar het ziekenhuis ging werd hij door de dienstdoende arts opgeroepen om binnen te komen daar deze dacht dat hij kwam om de wonden aan zijn gezicht te laten behandelen maar niets was minder waar….de arts raadde hem overigens wel aan er verder na te laten kijken…

Externe links

Bronnen

  • Foto's: Collectie van Leuven/Smallegange en collectie Patrick Gabriëlse