Middelburg Dronk

Meelfabriek

 

Meelfabriek

Kleverskerkseweg
4338 PB Middelburg

 

Een kiosk c.q. kantine die tussen 1898 en eind jaren 30 was gevestigd achter de Meelfabriek aan de Kleverskerkseweg te Middelburg.

Geschiedenis

1898
C. Moens

Het eerste bericht over een voetbalwedstrijd op het veld achter de Meelfabriek van Kakebeeke aan de Kleverskerkseweg in Middelburg verschijnt in de Middelburgsche Courant van 5 april 1898. Er stond een kiosk aan het veld waar de inwendige mens versterkt kon worden d.m.v. o.a. bier. limonade en kwattarepen. Het is niet bekend wie in de beginjaren de kiosk uitbaatte, maar in 1935 vraagt C. Moens verlof B aan voor de kiosk op het voetbalterrein achter de Meelfabriek aan de Kleverskerkschenweg. Korte tijd daarna verplaatste de voetbalactiviteit zich naar de Nadorst (zie ook Kantine Nadorstweg en verdwenen zowel het voetbalterrein als de kiosk.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Meelfabriek/fotos.


Naamgeving

Genoemd naar de Meelfabriek waarachter het voetbal- c.q. tennisveld was gelegen.

Bijzonderheden

  • Op het terrein achter de Meelfabriek werd ook een periode getennist door M.L.T.C. - zie ook Baan 13.
  • Het is merkwaardig dat C. Moens verlof B aanvraagt, aangezien dit de verkoop van alcoholvrije drank betreft, maar wellicht is de kiosk door ongeregeldheden zoals b.v. bovenstaande grove baldadigheden op enig moment droog gelegd.

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen