Middelburg Dronk

Midden Zeeland

 

Midden Zeeland

Calandweg 30
4331 RA Arnemuiden

0113 613264
info@restaurant-zeeland.nl
Website
Facebook
Twitter

 

Een restaurant dat sinds 1971 is gevestigd aan de Calandweg 30 in Arnemuiden, bij Vliegveld Midden-Zeeland.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Midden Zeeland/fotos.

Geschiedenis

1971
Jan Bazen

Het vliegveld Midden Zeeland wordt op 13 juni 1970 geopend door Commissaris der Koningin Van Aartsen. Wanneer op 2 april 1971 het gelijknamige restaurant officieel wordt geopend, is Jan Bazen de eerste exploitant. Jan Bazen overlijdt in augustus 1974 op 48-jarige leeftijd.

1974
P.A. Bogaarts

Na het overlijden van Jan Bazen wordt P.A. Bogaarts in 1974 de nieuwe exploitant. Hij stapt eind 1977 op en dat gaat niet zonder problemen - het restaurant wordt in 1978 gesloten (zie krantenartikel bij Meer afbeeldingen). Uit een Krantenartikel in de Faam van 1974 blijkt dat de familie van Nielen, die op dat moment ook eigenaar zijn van Crazy Horse in Middelburg, een Bistro-Bar uitbaten op Midden Zeeland. Mogelijk pachtten zij de zaak weer van Bogaarts. Meer gegevens ontbreken vooralsnog.

1980
Moos Vogelaar

Na twee jaar dicht te zijn geweest, draait restaurant Midden Zeeland in 1980 weer. Moos (Anton) Vogelaar, eerder eigenaar van De Boemerang in Vlissingen, is de exploitant - hij zit maar een jaar in het restaurant.

1981
Peggy van der Baan

In 1981 wordt Moos Vogelaar opgevolgd door Peggy van der Baan - zij zit 10 jaar in haar restaurant.

1991
Ids Leemans

Ids Leemans, eigenaar van Chinees-Indisch restaurant Bandoeng in Oost-Souburg en lid van de vliegclub, wordt per 1 oktober de nieuwe eigenaar van restaurant Midden Zeeland.

1999
Simone Kats-van der Baan

Na 7,5 jaar verkoopt Ids Leemans zijn restaurant en vliegschool terug aan de familie Van der Baan - Simone Kats-van der Baan gaat het restaurant runnen.

2007
Marja van den Bosch, Wilma van den Bosch en Flip Wubbe

Per 1 oktober 2007 zijn tweelingzussen Marja en Wilma van den Bosch samen met Marja's echtgenoot Flip Wubbe de nieuwe eigenaren van restaurant Midden Zeeland.

2009
Robert Hammer

Robert Hammer exploiteert vanaf 1 mei 2009 het restaurant.

2011
Evert van Dilst

In maart 2011 wordt Evert van Dilst (hij zat eerder in brasserie Treve in de Stationsstraat in Middelburg) de nieuwe exploitant van restaurant Midden Zeeland.

2014
Jurben Ubbink

Vanaf 8 maart 2014 is Jurben Ubbink (hij zat eerder in Tympaan in Middelburg, Duinlust in Dishoek, Zilt en Zoet in Zoutelande en in Bed By The Sea, De Bourgondiër, De Gevangentoren en La Résidence in Vlissingen ) de nieuwe exploitant van restaurant Midden Zeeland. Begin 2016 krijgt het restaurant een nieuw pand op het vliegveld. Na de verbouwing heeft het restaurant de naam 'Panorama-restaurant Airport Midden-Zeeland'.

Bijzonderheden

  • Eerste pachter Jan Bazen zat eerder in het Veerhuis Katseveer in Wilhelminadorp.
  • Genoemd naar het gelijknamige vliegveld.
  • Het restaurant had zowel eigenaars als exploitanten op contractbasis - de exploitanten werden ook opgenomen als eigenaar.
  • In de loop der tijd had het restaurant verschillende namen als De Strip, Flyer's Inn en Take-off - op grond van de continuïteit is gekozen de naam Midden Zeeland te handhaven.
  • vanaf mei/juni is Erik Overbeeke de Chef van het restaurant.

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen