Middelburg Dronk

Mrs. Jones

 

Mrs. Jones

Korte Geere 19
4331 LE Middelburg

0118 620515
Website
Facebook
Twitter

 

Een restaurant (wijnbar & eeterij) dat tussen januari 2012 en december 2016 was gevestigd aan de Korte Geere 19 in Middelburg. De zaak was een opvolger van Deksels, La Casserole en Michel.

Geschiedenis

2012
Frank Goudt en Anja Mies

Op zaterdag 24 december 2011 is Deksels voor het laatst geopend. Op woensdag 1 februari 2012 openen Frank Goudt en Anja Mies wijnbar & eeterij Mrs. Jones op het adres Korte Geere 19 in Middelburg. Frank is de zoon van Anja. Dochter Eva en partner Emiel helpen af en toe ook. In het najaar van 2016 maken Frank en Anja bekend dat zij stoppen met de zaak, per 17 december 2016. Anja gaat met pensioen, zoon Frank gaat met zijn Belgische vriendin een nieuwe zaak beginnen aan de van Boeckellaan 71 in Lier (België). De belangrijkste reden om te verhuizen was de hoge huur van het pand aan de Korte Geere.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Mrs._Jones/fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

  • In tegenstelling tot voorganger Deksel stelt Mrs. Jones de bovenverdieping van de zaak niet alle dagen open. De ruimte wordt wel ingezet voor feestjes en grotere groepen, maar niet voor reguliere gasten.

Mooie verhalen

Het is nooit leuk om te horen dat zaken stoppen. We vonden het dus ook niet leuk toen we voor het eerst hoorden dat Mrs Jones Wijnbar en Eeterij eind dit jaar zou gaan verdwijnen uit Middelburg. Was dat echt waar? Ergens in augustus gingen we het al checken bij Frank Goudt en hij bevestigde het verhaal, maar hij vroeg ons ook even te wachten met het naar buiten brengen van dat nieuws. Hij was op dat moment nog in onderhandelingen over een nieuwe zaak, en wilde graag even wachten op de definitieve handtekeningen. Zulke verzoeken respecteren we natuurlijk, ook al hoorden we het nieuwtje steeds vaker rondzingen. Zo gaat dat nu eenmaal, in provinciestadjes. Vanmiddag belde Frank met de vraag of we even tijd hadden. Een uurtje later waren we ter plaatse. De kogel is nu écht door de kerk: Mrs Jones houdt per 17 december 2016 op te bestaan. Moeder Anja Mies stopt met werken, zoon Frank begint aan een nieuw hoofdstuk in Lier in België (tussen Antwerpen en Mechelen, zie https://goo.gl/2jS4dY), waar hij een nieuw restaurant zal beginnen.

Waarom deze stap? Wel: Frank is 28 en denkt ook na over de toekomst. Hij en zijn moeder konden prima leven van de zaak, maar van sparen kwam het gewoon niet. Er moet maandelijks een flinke huur worden betaald. Het pand staat ook te koop, maar behoeft dan nog wel wat investeringen. Omdat Frank ook al een tijdje een Belgische vriendin heeft was de optelsom gauw gemaakt. Waarom geen zaak beginnen in België?

Toen we het verhaal beluisterden konden we Frank eigenlijk geen ongelijk geven. Hij zat bijna vijf jaar met plezier in de zaak aan de Korte Geere, maar perspectieven zijn ook van belang. Hij gaf ook meteen toe dat hij niet had zien aankomen dat er zoveel nieuwe buren zouden komen in korte tijd (zie ook https://wijzijndestad.com en zoek daar op 'Korte Geere') maar nu heeft hij de stap genomen en heeft hij daar ook heel veel zin in. Wij wensen Frank en Anja veel geluk met alles wat komen gaat in de toekomst. Bedankt voor jullie bijdrage aan de stad, in die vijf jaar. Wij hebben heerlijk bij jullie gegeten in ieder geval

Externe links

Bronnen