Middelburg Dronk

Onopgeloste vraagstukken Middelburg Dronk

Zeeuws Koffiehuis 1930.JPG

De 'losse eindjes' van Middelburg Dronk

Een project als Middelburg Dronk is nooit af. De geschiedenis van de horeca van Middelburg gaat ver terug en er zijn nog vele verborgen bronnen waar wij nog geen gebruik van hebben kunnen maken. Daarom is alle hulp welkom. Of je nu een foto wilt aanleveren, of gegevens wilt aanpassen: laat het ons weten, of ga zelf aan de slag.

Bij ons onderzoek stuiten we ook regelmatig op vraagstukken en raadsels, waar we niet meteen een antwoord op hebben. Die vraagstukken verzamelen we op deze pagina. We nodigen je van harte uit om mee te denken of mee te zoeken. Samen weten we tenslotte meer!

Onopgeloste vraagstukken

Foto's van 't Pakhuis in de Simpelhuisstraat


De Silo achter St. Joris

Zie ook het artikel St. Joris.


Het bouwsel bij de noodwinkel op de hoek van de Koningsbrug

Wij vragen ons af wat dit bouwsel is, dat rond 1948 wat te vinden in de nabijheid van Castenmiller, op de Houtkaai. Wij vermoeden een openbaar toilet, maar is dat ook zo? Of is het een posterzuil? Bouwsels als deze stonden ook andere plaatsen. Aanvullende vraag: er heeft een urinoir gestaan langs een van de kaaien, een zogenaamde krul. Weet iemand waar die precies stond?

Inmiddels opgelost. Het blijkt om een transformatorzuil te gaan. Deze zuilen werden ook wel peperbussen genoemd. Meer informatie op Rijksmonumenten.nl

Het lage pand naast het Zeeuws Koffiehuis

Zie ook het artikel Het Zeeuws Koffiehuis.


Update 24-08-2013: Tom Kieboom sprak hierover met zijn vader: "Het lage pand op de Rouaansekaai hoorde volgens hem idd bij het cafe ernaast en was eigendom van de broers Adrie en Sas de jager die er met hun moeder woonden, links daarvan zat een snoepwinkel van Brakman en ook een VéGé buurtsuper van de Wit."

Een vreemde foto van café 't Centrum

Deze kwestie is opgelost. De foto is niet genomen in Middelburg, maar in Goes. Daar zat ook een hotel-café Centrum, op de Grote Markt 4.


Externe Links

Zoekhulp

Bij het helpen zoeken naar antwoorden op vraagstukken kun je behalve van je eigen kennis ook gebruik maken van talloze archieven en internetbronnen. Op de pagina Bronnen Middelburg Dronk vind je de belangrijkste die wij zelf gebruiken voor het vinden van documenten, foto's en achtergrondinformatie.