Middelburg Dronk

The Beachclub

 

The Beachclub

Vlasmarkt 13
Middelburg

 

Een café-restaurant dat op 8 juni 1995 werd geopend aan Vlasmarkt 13 in Middelburg, in het pand waar decennia lang een bakkerij was gevestigd. Een opvallend kenmerk van deze zaak was het zand op de vloer.

Geschiedenis

1995
E. al Sayed

E. al Sayed opent de zaaak op 8 juni 1995 aan de Vlasmarkt 13 in Middelburg, in het pand waar decennia lang een bakkerij was gevestigd. De zaak was slechts iets langer dan een jaar open, waarschijnlijk omdat het niet goed genoeg liep. In november 1996 nam Mario van Staveren de zaak over en noemde het Sport Café Sports. Weer later veranderde de naam in Saloon-Diner La Pampa. In het pand zit nu restaurant Di-Vers.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op The_Beachclub/fotos


Naamgeving

  • De officiële naam van de zaak luidde 'The Beverly Hills Beachclub', maar in de volksmond was het kortweg 'Beachclub'.

Eigenaars

  • E. al Sayed. Mogelijk was deze man ook betrokken bij andere zaken op Walcheren. Exact dezelfde naam duikt in ieder geval op in verschillende krantenartikelen uit de jaren '90 onder meer in een vergunningsaanvraag voor een bistro aan de Vlissingse Nieuwendijk in 1992 en als compagnon van een shoarmazaak in de Sint Janstraat in 1993. Het is niet zeker of het hier inderdaad dezelfde persoon betreft.

Oud-Personeel

  • Edwin Andriessen (bedrijfsleider), Flip, Ivo.

Bijzonderheden

  • De verbouwing kostte enorm veel geld omdat het pand bij de aankoop door en door verrot was. In het pand zat jarenlang een bakkerij (en ook nog enige tijd een modezaak). Uit de aankondiging in de PZC van juni 1995: "In het Caribisch café met cocktailbar ligt zand op de vloer en staan palmbomen. De in badpak, bikini's en shorts uitgedoste medewerkers moeten het idee van een tropische strandbar vervolmaken. De Beachclub serveert lunches een maaltijden met vooral zeevruchten en vis."
  • De eigenaar van het pand was Theo Janssen, die ook mede-eigenaar was van café Miller Time aan de Vlasmarkt (en de gelijknamige cafés in andere steden in Zuid-Nederland). Aanvankelijk was het de bedoeling om van het pand een grote variant van Miller Time te maken, maar die plannen werden afgeblazen door geldgebrek. De bovenverdieping van het pand werd verhuurd in de vorm van een aantal appartementen. Daar woonden o.a. Thomas, Coert, Bapke en Daan: noem dat gerust de Meccano-Miller-Rock Desert-connectie)

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen