Middelburg Dronk

Veronica

 

Veronica

Loskade
Middelburg

 

Veronica was een bar-dancing in het voormalige zendschip van omroep Veronica, dat in 1983/1984 aan de Loskade in Middelburg lag. Het schip heette officieel de Norderney maar op het schip stond in grote witte letters 'Veronica'.

Geschiedenis

1983
Rob Koster

Tijdelijk was de aanwezigheid van de Norderney een attractie, maar alras bleek dat de exploitatie geen succes was. J. Groeneweg besloot daarom huurders voor de discotheek te zoeken. Allereerst ging de Norderney voor enkele maanden naar het Gelderse Doesburg. Nadat het schip daar de winter van 1982/1983 had doorgebracht, bleek dat ook daar niet veel succes te verwachten was. In het voorjaar van 1983 werd het schip daarop versleept naar de haven van Middelburg. Op Koninginnedag van dat jaar werd het daar andermaal geopend als discotheek door de oud-Vlissinger Rob Koster, die het schip van Groeneweg had gehuurd. Een jaar later werd het schip met hetzelfde doel versleept naar Vlissingen, waar het in de zomer van 1984 heeft gelegen. In die periode was het schip een redelijk goed bezochte plek, waarbij het vooral in de zomermaanden een extra attractie vormde voor de in Zeeland vertoevende dagjesmensen en vakantiegangers. Bron: De Zwerftochten van de Norderney. De eigenaar was Rob Koster, maar de drankvergunning werd op 2 augustus 1983 aangevraagd door Groeneweg zelf.

Foto's

Meer foto's zijn te vinden op Veronica/fotos


Naamgeving

Bijzonderheden

  • Onder andere Romeo Altenberg , toen nog Middelburger en ook Kai Frohlich , die ook in Xenon gedraaid heeft , hebben op dit schip hun plaatjes gedraaid.

Mooie verhalen

Oud personeel

Externe links

Bronnen