Middelburg Dronk

Wimpie Snack

 

Wimpie Snack

Oosterscheldestraat 47
4335PB Middelburg

 

Friteskraam annex cafetaria aan de Oosterscheldestraat 47a te Middelburg.

Geschiedenis

1983
Wim Gillissen en Celestine Gillissen

Op zaterdag 16 januari 1982 openen Wim en Celestine Gillissen Wimpie Snack aan de Oosterscheldestraat 47a in Middelburg. Het is bekend dat de wellicht eerste eigenaar van het friteskraam Schild als achternaam had; in de column Almanak uit de PZC van 3 januari 1969 komt het friteskraam aan de Oosterscheldestraat al voor. Later, na Winpie Snack, heette de zaak nog Snackpaleis Bobo's - het friteskraam werd rond 2008-2010 afgebroken. Wanneer er meer informatie beschikbaar is zal het lemma worden aangepast en/of uitgebreid.

Foto's

Naamgeving

Vernoemd naar de voornaam van de eigenaar.

Bijzonderheden

De naam Wimpie Snack bestaat nog steeds - Wim Gillissen heeft o.a. in Vlissingen Wimpie Snack Schotsman en in Kamperland Snackpoint Wimpie.

Mooie verhalen

Marco Adriaanse van Peper & Zout en Mes & Vork is een geboren Stromenwijker en hij kan zich het friteskraam nog goed herinneren. Hij vertelde dat sommige heren vaak een biertje aan de achterdeur dronken - lekker uit het zicht van iedereen en moeder de vrouw. Hij heeft later, toen hij kok was, ook nog Wim Gillissen geholpen met het ontwikkelen van een speciaalsaus voor de frikandellen, want daar scoorde Sjaak van Cafetaria Lammers ook veel punten mee.

Adres en contactgevens

Oosterscheldestraat 47a Middelburg.

Externe links

Bronnen

  • Foto: Beeldbank Zeeland Zeeuwse Bibliotheek
  • Krantenknipsels: Krantenbank Zeeland Zeeuwse Bibliotheek