Middelburg Dronk

Zenc

 

Zenc

Markt 21
4331 LJ Middelburg

0118 613201
zenc@zeelandnet.nl
Website
Facebook

 

Een café-restaurant, gelegen aan de Middelburgse Markt 21. De zaak is, sinds juni 2007, een opvolger van Van Ham, Delta en Conny's.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Zenc/fotos.

Geschiedenis

2007
J. Goossen

J. Goossen, die sinds 1971 ook al eigenaar was van voorloper Conny's zet de zaak voort onder de naam Zenc . Goossen is ook bekend als eigenaar van het Nederlands Koffiehuis op de Markt in Middelburg. Anno 2016 is de familie Goossen nog steeds eigenaar van het pand aan Markt 21, én van de kiosken tegenover het pand. De keuken staat in die periode onder leiding van chef-kok Ralf Buteijn.

2010
Marc van Wingerden en René de Zeeuw

Van 2010 tot 2013 wordt de zaak gepacht door het duo Marc van Wingerden en René de Zeeuw. Op 18 december 2013 maakte eigenaar Marc en René bekend dat zij per eind december stoppen met Zenc.

2014
Desta Huisman, Jan Peter Goossen en Désirée Weemaes

Op 1 januari 2014 heropent ZENC café restaurant haar deuren met Desta Huisman, Jan Peter Goossen en Désirée Weemaes als nieuwe eigenaren. Het café restaurant gaat zich per 1 februari 2014 profileren als ZENC Zeeuws en Culinair. Vers, puur en streekgebonden waarbij vis, schaal- en schelpdieren boven aan de seizoensgebonden kaart prijken. Chef-kok is Marjolein de Nooijer-van Leeuwen.

2015
Mike Heremans en Désirée Weemaes

In januari 2015 vond in ZenC een verbouwing plaats, waarbij de de indeling werd aangepast, en o.a. het zitcomfort werd verbeterd. Chef-kok en manager Mike Heremans neemt in augustus van dat jaar de zaak over, samen met Désirée Weemaes. De 33-jarige Mike werkte regionaal onder meer als manager voor hotel Kamperduinen van Amadore, maar hij deed ook veel internationale ervaring op. Zijn wereldwijde ervaring in diverse keukens vertaalt hij in ZenC terug naar de basis van puur en vers. Vanaf maart 2015 exploiteren Mike en Désirée ook ZenC's Tosti Kraam in een van de kiosken op de Markt in Middelburg.

Naamgeving

  • ZenC is een samentrekking van 'Zeeuws en Culinair'.

Bijzonderheden

  • Vanaf maart 2015 exploiteren Mike en Désirée ook ZenC's Tosti Kraam in een van de kiosken op de Markt in Middelburg.
  • De bovenverdieping van ZenC heeft een eigen naam: 'ZenC's First Floor

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen