Middelburg Dronk

ZenC's Tosti Kraam

 

ZenC's Tosti Kraam

Markt 32
4331 LJ Middelburg

0118 613 201
zenc@zeelandnet.nl
Website
Facebook

 

Een Tostikraam, die tussen maart 2016 en januari 2017 was gevestigd in de kiosk aan Markt 32 in Middelburg. De zaak was een opvolger van Jansen IJs en werd opgevolgd door (een uitbreiding) van koffiebar Robuust.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Zenc's Tosti Kraam/fotos.

Geschiedenis

2016
Mike Heremans en Désirée Weemaes

In augustus 2015 nemen Mike Heremans en Désirée Weemaes café-Restaurant Zenc aan Markt 21 over van Jan Peter Goossen. In het voorjaar van 2016 blijkt dat hij ook zijn kiosk op de Markt in Middelburg (dan nog Jansen IJs) wil verpachten. Mike en Désirée nemen de kiosk over en maken er in maart van dat jaar ZenC's Tosti Kraam van. Na een kortstondig exploitatie wordt de pacht van de kiosk overgenomen door Robuust, die het gebruiken als tweede counter voor hun terras op de Middelburgse Markt.

Naamgeving

Bijzonderheden

Mooie verhalen

De opening

Van de website Wij zijn De Stad:

"Ontwikkelingen bij Kiosken Markt Middelburg! We hoorden een paar maanden geleden waaien dat de ijskraam naast André's bloemenkiosk verpacht zou gaan worden door eigenaar Jan Peter Goossen en dat is nu dus ook gebeurd: de eigenaars van ZENC Zeeuws en Culinair café restaurant, Mike Heremans en Désirée Weemaes, zijn druk aan het verbouwen in de kiosk en hopen daar morgenmiddag ZenC's Tosti Kraam te openen. Maar wacht: wordt daar dan straks geen ijs meer verkocht? Dat klopt. Mike legde ons vanmiddag uit dat hij ijs alleen wil verkopen als hij het goed kan doen (door het zelf te maken bijvoorbeeld), maar dat de investering die daar voor nodig is niet opweegt tegen de concurrentie op dat gebied. In de nieuwe kiosk zullen alleen tosti's worden verkocht. Hele grote, van lekker Zeeuws brood. Mike kwam op dat idee omdat een vriend van hem veel succes heeft in Breda, met twee zaken die gespecialiseerd zijn in tosti's. Een leuke wending. We wensen Mike en Désirée veel succes met hun nieuwe 'bijzaak'!"

Externe links

Bronnen