Middelburg Dronk

Goudwaard

(Eigenaars)
 
(27 tussenliggende versies door 4 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
{{CafeMeta
+
<meta
| naam = Goudwaard
+
naam = "Goudwaard"
| locatie = Korte Noordstraat
+
afbeelding = "Coc_Eigenhaardstraat.jpg"
| periode = 2010-2020
+
soort = "Cafe"
| eigenaar =  
+
actief = ""
| voor =  
+
straat = "Lange Noordstraat 52"
| na =  
+
postcode = "4331 CE"
| afbeelding = Coc_Eigenhaardstraat.jpg
+
plaats = "Middelburg"
}}
+
gebied = ""
==Beschrijving==
+
telefoon = "0118-612280"
Het COC Café is zo'n beetje het enige homo- en lesbocafé in de regio Zeeland. Het is te vinden aan de Lange Noordstraat 52 in Middelburg, naast het postkantoor.
+
email = "info@coczeeland.nl"
 
+
website = "www.coczeeland.nl"
 +
twitter = ""
 +
facebook = "coc.zeeland"
 +
aanvang = "1996"
 +
gestopt = "2014"
 +
voorganger = "De Pruttelpot"
 +
opvolger = "GLAM Café"
 +
/>
 +
Het COC Café het enige homo- en lesbocafé in de regio Zeeland. Het is te vinden aan de Lange Noordstraat 52 in Middelburg. Het COC is de landelijke organisatie die opkomt voor de belangen van Homosexuelen, Lesbiennes, biseksuelen en transgenders.
 
==Geschiedenis==
 
==Geschiedenis==
Dit café was begin jaren '90 gevestigd aan de Eigenhaardstraat 2 en de naam was toen Eigenhaard. Zie de vergunningsaanvraag uit 1990. Het café zat samen met de buurtvereniging Eigenhaard in 1 pand. In november 1995 blokkerden buurtbewoners het pand aangezien men te veel hinder ondervond van het uitgaanspubliek. Het COC is op zoek gegaan naar een nieuwe locatie, met hulp van de gemeente is toen de huidige lokatie gevonden en sinds 30 april 1996 is het café open gegaan op de nieuwe lokatie
+
Dit café was begin jaren '90 gevestigd aan de Eigenhaardstraat 2 en de naam was toen [[Eigenhaard]]. Zie de vergunningsaanvraag uit 1990. Het café zat samen met de buurtvereniging Eigenhaard in 1 pand. In november 1995 blokkerden buurtbewoners het pand aangezien men te veel hinder ondervond van het uitgaanspubliek. Het COC is op zoek gegaan naar een nieuwe locatie, met hulp van de gemeente is toen de huidige lokatie gevonden en sinds 30 april 1996 is het café open gegaan op de nieuwe lokatie.
 
+
Het café is gekocht door de Krijger-Zuiderwijkstichting en was bij aankoop een lunchroom/koffiehuis genaamd de Pruttelpot.
 +
De Krijger-Zuiderwijkstichting is de eigenaar van het pand en het COC huurt het pand van deze Stichting. De heren Krijger en Zuiderwijk hebben een legaat geschonken aan het COC. Zonder deze financiële injectie had het COC niet meer kunnen bestaan in Zeeland.
 +
==Foto's==
 +
Meer afbeeldingen zijn te vinden op [[Goudwaard/fotos]].
 +
<gallery perrow="5">
 +
Bestand:COC_cafe_2010_Noordstraat_52.jpg| Het pand van café Goudwaard aan de Lange Noordstraat 52
 +
Bestand:COC_staakt_cafe-activiteiten_voorlopigs_september_1994.jpg| COC staakt café-activiteiten voorlopig, september 1994
 +
Bestand:Oude_pand_COC_Eigenhaardstraat.jpg| Het oude cafépand aan de Eigenhaardstraat
 +
</gallery><br />
 
==Naamgeving==
 
==Naamgeving==
De Krijger-Zuiderwijkstichting is de eigenaar van het pand en het COC huurt het pand van deze Stichting. De heren Krijger en Zuiderwijk hebben een legaat geschonken aan het COC. Zonder deze financiële injectie had het COC niet meer kunnen bestaan in Zeeland. De Stichting bestaat uit 3 bestuursleden van het COC aangevuld met maximaal 2 niet-bestuursleden van het COC
+
Tot november 1995 zat het COC samen met buurtvereniging Eigenhaard in een pand in de Eigenhaardstraat. Doordat buurtbewoners te veel hinder ondervonden van het uitgaanspubliek moest het COC daar vertrekken en is op 30 april 1996 de huidige lokatie open gegaan. Het spreekwoord Eigen haard is goud waard stond model voor de nieuwe naam, eerst was het verenigingsgebouw Eigenhaard en bij de opening in de Lange Noordstraat werd de naam dus Goudwaard.
 
+
In 2007 is het café een maand gesloten geweest i.v.m. een verbouwing. Aangezien de naam Goudwaard niet veel werd gebruikt, maar bezoekers vooral spraken over het COC-café is de naam inmiddels weggehaald en wordt het café sinds de verbouwing COC-café genoemd. De vergunningen lopen echter nog wel op de naam Goudwaard, dus de naam is nog niet helemaal verloren gegaan.
 
==Bijzonderheden==
 
==Bijzonderheden==
COC-café
+
* Goudwaard krijgt in 2012 een nieuwe naam. Het publiek wordt opgeroepen [http://www.coczeeland.nl/kiesdenieuwenaamvanhetcafe.html mee te denken]
 +
* Het COC-café draait geheel op vrijwilligers die zich zo inzetten om het enige café speciaal gericht op holebi's open te houden. Het café is open op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond. Een misverstand is dat het café niet voor hetero's bestemd is, deze zijn net als iedereen van harte welkom.
 
==Mooie verhalen==
 
==Mooie verhalen==
==Adres en contactgegevens==
 
Lange Noordstraat 52 Middelburg
 
 
==Externe Links==
 
==Externe Links==
[http://www.cocmiddenzeeland.nl/cafe.htm COC Midden-Zeeland]
+
 
[[Category:huidig]]
+
==Bronnen==
[[Category:cafe]]
+
* Krantenknipsels: [http://zoeken.krantenbankzeeland.nl/ Krantenbank Zeeland Zeeuwse Bibliotheek]
[[Category:Lange Noordstraat]]
+
* Foto's: [http://www.coczeeland.nl/ Website COC Zeeland], Beeldbank Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, [https://www.facebook.com/coc.zeeland/photos_stream COC Zeeland op Facebook] en [http://coccafezeeland.hyves.nl COC Café Zeeland op Hyves]
[[Category:COC]]
+
* Vergunning: Collectie Zeeuws Archief
[[Category:2010-2020]]
 
[[Category:2000-2010]]
 
[[Category:1990-2000]]
 

Huidige versie van 17 nov 2015 om 12:02

 

Goudwaard

Lange Noordstraat 52
4331 CE Middelburg

0118-612280
info@coczeeland.nl
Website
Facebook

 

Het COC Café het enige homo- en lesbocafé in de regio Zeeland. Het is te vinden aan de Lange Noordstraat 52 in Middelburg. Het COC is de landelijke organisatie die opkomt voor de belangen van Homosexuelen, Lesbiennes, biseksuelen en transgenders.

Geschiedenis

Dit café was begin jaren '90 gevestigd aan de Eigenhaardstraat 2 en de naam was toen Eigenhaard. Zie de vergunningsaanvraag uit 1990. Het café zat samen met de buurtvereniging Eigenhaard in 1 pand. In november 1995 blokkerden buurtbewoners het pand aangezien men te veel hinder ondervond van het uitgaanspubliek. Het COC is op zoek gegaan naar een nieuwe locatie, met hulp van de gemeente is toen de huidige lokatie gevonden en sinds 30 april 1996 is het café open gegaan op de nieuwe lokatie. Het café is gekocht door de Krijger-Zuiderwijkstichting en was bij aankoop een lunchroom/koffiehuis genaamd de Pruttelpot. De Krijger-Zuiderwijkstichting is de eigenaar van het pand en het COC huurt het pand van deze Stichting. De heren Krijger en Zuiderwijk hebben een legaat geschonken aan het COC. Zonder deze financiële injectie had het COC niet meer kunnen bestaan in Zeeland.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Goudwaard/fotos.


Naamgeving

Tot november 1995 zat het COC samen met buurtvereniging Eigenhaard in een pand in de Eigenhaardstraat. Doordat buurtbewoners te veel hinder ondervonden van het uitgaanspubliek moest het COC daar vertrekken en is op 30 april 1996 de huidige lokatie open gegaan. Het spreekwoord Eigen haard is goud waard stond model voor de nieuwe naam, eerst was het verenigingsgebouw Eigenhaard en bij de opening in de Lange Noordstraat werd de naam dus Goudwaard. In 2007 is het café een maand gesloten geweest i.v.m. een verbouwing. Aangezien de naam Goudwaard niet veel werd gebruikt, maar bezoekers vooral spraken over het COC-café is de naam inmiddels weggehaald en wordt het café sinds de verbouwing COC-café genoemd. De vergunningen lopen echter nog wel op de naam Goudwaard, dus de naam is nog niet helemaal verloren gegaan.

Bijzonderheden

  • Goudwaard krijgt in 2012 een nieuwe naam. Het publiek wordt opgeroepen mee te denken
  • Het COC-café draait geheel op vrijwilligers die zich zo inzetten om het enige café speciaal gericht op holebi's open te houden. Het café is open op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond. Een misverstand is dat het café niet voor hetero's bestemd is, deze zijn net als iedereen van harte welkom.

Mooie verhalen

Externe Links

Bronnen