Middelburg Dronk

De Econoom

 

De Econoom

Rotterdamsekaai O 247
Middelburg

 

Een herberg die was gelegen aan de Rotterdamsekaai O 247 (later vernummerd tot 11) in Middelburg. Het historisch pand bestaat nog steeds en heeft thans een woonfunctie.

Geschiedenis

1823
J. Klaassen

In 1822 treedt opperstuurman Jacobus Klaassen in het huwelijk met Catharina Jacoba Jansen. Hij beëindigt zijn zeemanscarrière een jaar later en staat in 1824 op het adres O 247 als herbergier geregistreerd (zeeuwengezocht [1]). In 1827 vertrekt hij naar Rotterdamsekaai O 246 waar hij Het klein Oostindisch Huis begint.

Foto's


Naamgeving

Aangezien de naam van de herberg vooralsnog ontbreekt, is gekozen voor De Econoom, de naam die het huis in de jaren 70 van de 20ste eeuw droeg.

Bijzonderheden

  • Het zou kunnen zijn dat herberg De Econoom in feite de herberg De Stad Zierikzee of Het Sassche Veerhuis was, doch aangezien gegevens daaromtrent (nog) niet voorhanden zijn is uiteindelijk voor deze naam gekozen. Theo de Roos meldde dat hij, ongeveer 50 jaar geleden, regelmatig papieren naar administratiekantoor De Econoom bracht, aangezien dit kantoor de boekhouding deed voor café Het Melkboerinnetje - waarvan akte.

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen

* Foto's: Beeldbank Zeeland Zeeuwse Bibliotheek,  Johanneke de Vries Noorbergen,