Middelburg Dronk

De Krab

 

De Krab

Plein 1940 7
4331 LG Middelburg

 

Een cafetaria dat tussen 1950 en 1968 was gevestigd in het pand op Plein 1940 7 in Middelburg - de voorloper van Bar American. Hoewel het een cafetaria was (met formica tafeltjes) werd er, zeker in de beginperiode, veel bier gedronken. De zaak was lange tijd een verzamelplaats voor jongeren uit Walcherse dorpen die in het weekend op stap gingen in Middelburg. In die tijd fungeerde Plein 1940 nog als busstation van de ZWN.

Geschiedenis

1950
E.W. Flipse

In juni 1950 opent E.W. Flipse cafetaria De Krab op het Plein 1940 7 in Middelburg.

1965
A. Nellen

In de jaren zestig neemt A. Nellen-Goedhart De Krab van Flipse over. Zij doet op haar beurt de zaak op 2 september 1968, om gezondheidsredenen over aan Lenie en Theun Hillebrand die een maand later bar Bar American openen in het pand.


Foto's

Meer foto's zijn te vinden op: De_Krab/fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

  • In dezelfde periode, en nog jaren na de verkoop van de Middelburgse Krab, zat in Arnemuiden een gelijknamig cafetaria.
  • Op de fotopagina van De Krab ook vijf foto's uit de collectie van mevrouw Liesbeth Willemse uit Vlissingen. Zij huwde op 10 november 1953 met Wim Flipse, die toen reeds eigenaar was van de "De Krab", de zaken gingen goed en zij breidden uit met een zaak in de Goesse St. Jacobstraat, genaamd "de Kluis". En later werden zij eigenaars van Bar Astoria te Vlissingen. Het echtpaar scheidde in de jaren zeventig.
  • Mevrouw Nellen-Goedhart zit later in De Waterherberg in Veere.
  • Huib Willemse van Cambrinus was een periode kelner in de Krab.

Mooie verhalen

  • Een mooi verhaal Jeroen-Martijn H. van Haart over het huwelijksfeest van het bruidspaar Flipse-Willemse, in november 1953 (zie ook de fotopagina): Van de moeder van de bruid was erg van de blauwe knoop en dronk slechts limonade, wat op het huwelijksfeest wel eens lastig zou kunnen worden naarmate de avond vorderde. De bruid bedacht een list; om haar vader rustig een paar borreltjes te laten drinken zonder al teveel gedoe met z'n echtgenote - in elk glaasje limonade van haar moeder deed ze een lepeltje jenever. Moeder vroeg zelfs waar haar dochter deze heerlijke limonade vandaan had - 'van de groothandel,' mompelde ze. Resultaat was dat beide ouders een geweldig feest hadden en (ieder voor hun doen) zo blauw als een tientje naar huis gingen.

Adres en contactgevens

Plein 1940 7 Middelburg

Externe links

Bronnen