Middelburg Dronk

Het Wapen van Zeeland (3)

 

Het Wapen van Zeeland (3)

Pottenmarkt 2
4331 LM Middelburg

 

Een cafetaria annex automatiek dat van 1959 tot 1966 gevestigd was aan de Pottenmarkt 2 in Middelburg. De zaak was een voorloper van San Remo Bar en De Herberg.

Geschiedenis

1959
J.A. Blanker

Medio 1959 opent J. A. Blanker op het adres Pottenmarkt 2 Cafetaria Het Wapen van Zeeland, in het pand waar voor de Tweede Wereld 'grossier in fijne Vleeswaren' R.R. Augustijn was gevestigd. Zoals als de foto laat zien had het wel degelijk een caféfunctie, wat wordt geïllustreerd door de Amstel Bier reclame - enige tijd later verandert hij de naam van zijn zaak in Het Wapen van Middelburg. Begin 1966 verhuist Blanker zijn cafetaria naar Pottenmarkt 12 waar hij hotel pension Het Wapen van Middelburg (2) begint. Enige maanden later opent Adrie de Pree San Remo Bar in het pand.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op: Het Wapen van Zeeland (3)/fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

Mooie verhalen

Toen ik in mijn kinderjaren op de Markt woonde, kwam er al snel een automatiek in het pand naast ons. Maar ik ging toch liever met mijn steelse kwartje naar de automatiek van meneer Blanker. Hij verkocht zelfgemaakte nierbroodjes die ik daarna eigenlijk nooit meer gegeten heb, om de eenvoudige reden dat niemand anders ze verkocht. Een tijdje geleden sprak ik hem en hebben we het nog over de smaak van het geheugen gehad, want als ik me ertoe zet, waan ik die uitgesproken smaak soms heel even licht langs mijn verhemelte.

Externe links

Bronnen