Middelburg Dronk

Hotel aan de Dam

 

Hotel aan de Dam

Dam 31
4331 GE Middelburg

0118 643773
reserveringen@hotelaandedam.nl
Website
Facebook
Twitter

 

Een hotel dat sinds 2003 is gevestigd aan Dam 31 in Middelburg.

Geschiedenis

2003
Dennes Kaptein en Helen Kaptein

In 2003 kochten Dennes Kaptein en Helen Kaptein Hotel aan de Dam. Na een grote verbouwing van kantoorpand naar hotel werden in juli 2004 de eerste klanten verwelkomd. Het hotel wordt verhuurd aan het voormalige ROC Zeeland (nu Scalda). Het Hotel aan de Dam is een zogenaamd College Hotel voor Middelbare Hotelschool plus. Het hotel wordt - als leerproject - geëxploiteerd door steeds wisselende groepen van 5 studenten - de manager is een kerel die er liever niet aan herinnerd wordt. Ook mooi.Het hotel wordt in 2007 te koop gezet. In datzelfde jaar opent het duo in het pand daarnaast taveerne 't Witte Paart, dat zij runnen tot 2012. Het Hotel aan de Dam werd in 2011 aangekocht door dhr. Riemens.

2011
Riemens

Dhr. Riemens koopt het hotel in 2011 en verhuurt het vervolgens voor 10 jaar aan ROC Zeeland. Riemens is tevens eigenaar van het pand van buren De Zwarte Ruiter op 't Witte Paart. Dat pand koop hij aan in 2012.

2018
Rene-Michel Gerritsen

Vanaf 1 april 2018 neemt René-Michel Gerritsen, eigenaar van het naburige De Zwarte Ruiter op 't Witte Paart, de exploitatie van Hotel aan de Dam in Middelburg over. Het inchecken van de gasten en het hotelontbijt vindt voortaan plaats in het café. De twee tuinen achter de panden aan de Dam zouden worden samengevoegd, maar uiteindelijk is er het nodige gesteggel over. Per 1 oktober 2020 stopt Gerritsen met het hotel en komt Driestroomhuis Enso, eerder gevestigd aan Dam 10, in het pand.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Hotel_aan_de_Dam/fotos


Naamgeving

Bijzonderheden

  • Hotel aan de Dam is gevestigd in een pand dat officieel d´Oude Meulen heet en (volgens de overlevering) in 1652 is gebouwd onder architectuur van Jacob van Campen voor een bestuurlid van de VOC. Jacob van Campen is de architect van het Paleis op de Dam te Amsterdam en bekend om zijn eigen stijl het `Hollands Classicisme`. In het pand zijn nog veel details uit die tijd behouden gebleven. De indeling is nagenoeg onaangetast en zodoende zijn ook alle kamers verschillend qua grootte en inrichting. De badkamers zijn van deze tijd en afhankelijk van de ruimte die er was groter of kleiner, met douche of bad.
  • In december 2011 is Majella Rovers manager van Het Hotel aan de Dam, blijkt uit een artikel in de PZC.

Mooie verhalen

  • Helen Kaptein vertelt: "Na een grote verbouwing van kantoorpand naar hotel hebben we in juli 2004 de 1e klanten mogen ontvangen. We hadden net de laatste kamer op orde en schoongemaakt en zaten even lekker in de tuin te genieten van het mooie weer tot er ineens een familie in de eetzaal stond te wuiven. Wat bleek ons jongste dochtertje had de voordeur per ongeluk open laten staan. De familie, die helemaal uit Italië kwam gereden, was terecht heel moe. Alle hotels waren vol, ze hadden nogal rondgereden en een lange rit achter de rug. De lakensets, die we hadden besteld, waren nog niet binnen: dus hebben we maar wat eigen lakens gepakt en hun een kamer gegeven. Met z'n allen gezellig een wijntje in de tuin gedronken en zo zijn we officieël van start gegaan met ons hotel".

Externe links

Bronnen