Middelburg Dronk

Isings

 

Isings

Lange Noordstraat 45
4331 CB Middelburg

0118-617624
isings@zeelandnet.nl
Website
Facebook

 

Een koffiehuis dat van 6 juni 2015 tot 30 juni 2016 was gevestigd aan Lange Noordstraat 45 in Middelburg. De zaak was alleen geopend op donderdag t/m zaterdag. De zaak was een opvolger van De Noordpool ,Bar Irene, De Postkoets en café Lange Noord.

Geschiedenis

2015
Jurgen Vos

Na het pand van het voormalige café De Postkoets enkele jaren te hebben gebruikt als woonhuis, begint eigenaar Jurgen Vos de benedenverdieping steeds meer in te richten als een horecagelegenheid. In de periode 2012-2015 wordt de ruimte echter alleen benut voor zo nu en dan een etentje voor vrienden en bekenden. In 2015 neemt Vos dan toch de stap, en opent op 6 juni Koffie- en Theehuis Isings in het pand. Op 17 juni 2016 maakte Jurgen Vos bekend dat hij stopt met het koffiehuis maar wel doorgaat als gelegenheid waar bedrijfsfeestjes, verjaardagen, activiteiten in clubverband, lezingen en vergaderingen gehouden kunnen worden. Jurgen denkt ook na over een pop-up restaurant. Elke zaterdag een andere kok, een andere keuken.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Isings/foto's.


Naamgeving

Vernoemd naar Johan Herman Isings, die historische schoolplaten ontwierp. Eigenaar Jurgen Vos is ook geschiedenisleraar.

Bijzonderheden

Van Wij zijn De Stad, 23 mei 2020:

"Koffiehuis Isings, dat was gevestigd in de Lange Noordstraat, is al bijna vier jaar dicht, maar de kans bestaat dat er op termijn weer een nieuw koffiehuis komt op dat adres. De familie Vos heeft het pand verkocht en verhuist naar 's Heer Abtskerke, de nieuwe eigenaar heeft aangegeven weer een koffiehuis te gaan beginnen.

We zijn benieuwd!"

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen