Middelburg Dronk

Bar Irene

 

Bar Irene

Lange Noordstraat 45
4331 CB Middelburg

 

Een café annex cafetaria, dat tussen 1962 en 1969 was gevestigd aan de Lange Noordstraat 45 te Middelburg. De zaak was een opvolger van de De Noordpool en een voorloper van De Postkoets, Lange Noord en Isings.

Geschiedenis

1962
E. van der Weide-Huijbregtse

Bar of Cafetaria Irene werd in april 1963 officieel geopend aan de Lange Noordstraat 45 - het was blijkens onderstaande advertenties uit de PZC al eerder open gegaan, doch de officiële opening was op 12 april. In het pand is nu, naast Espressobar KO D'OOOOOOOOR, een boekenwinkeltje gevestigd. Begin jaren '60 heette de zaak De Noordpool (van eigenaar Wondergem van het latere Bonanzabar aan de Vlasmarkt), dat was een ijssalon.

1965
H. van der Weide

Vanaf 1965 wordt Bar Irene geëxploiteerd door zoon Harrie van der Weide. In 1969 kwam M.C. (Rinus) van Hoepen in het pand en noemde zijn zaak De Postkoets. In de jaren '30, '40 en '50 was opticien Van Boven in dit pand gevestigd. Vanaf dat jaar exploiteren Harry en Bep van der Weide de Sportland Inn, in Vlissingen.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Bar_Irene/fotos.


Naamgeving

Eigenaars

Bijzonderheden

Mooie verhalen

Wim van Iren herinnert zich: "Ik zat weer eens op Middelburg Dronk te kijken en toen las ik dat de Noordpool tegenover het postkantoor was. Dat klopt inderdaad, want daar gingen wij als jonge gasjes heen en dan kon je daar op een Russisch biljart spelen terwijl je bij wijze van spreken enkel een ijsje of een ander goedkoop consumptietje nam. Later is dit echter de beruchte Irenebar geworden."

Externe links

Bronnen