Middelburg Dronk

Jowi's Place

 

Jowi's Place

Sint Janstraat 50
Middelburg

 

Een café dat tussen 1977 en 1979 was gevestigd aan Sint Janstraat 50 in het pand waar eerder Het Gulden Schot was gevestigd en later Company.

Geschiedenis

1977
Willem Groeneveld en M. van der Wees

Willem Groeneveld en zijn vrouw Joke openen Jowi's Place in 1977. Zij vernoemen de zaak naar de eerste twee letters van hun voornamen. Vanaf 4 mei 1979 nemen Rob en Greet uit de omgeving van Rotterdam de zaak over. Jowi's-Place wordt met ingang van 4 mei 1979 onder de nieuwe handelsnaam 'Discobar "Jowi's-Place" voortgezet door Margaretha Maria van der Wees (geboren te Dordrecht). Eigenaar W. Groeneveld treedt dan uit. Op 18 september 1979 wordt de handelsnaam gewijzigd in Bar-Dancing "The Company". Op 21 april 1981 wordt "The Company" opgeheven.(Zeeuws Archief, KVK Handelsregister Middelburg nr. 16556). Zie ook de geschiedenis van Het Gulden Schot.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Jowi's Place/fotos

Bijzonderheden

  • In Jowi's place kwamen/zaten de mannen van de Gang 500, een groep motorrijders (voornamelijk uit Dauwendaele): o.a Erwin Wohler, Adrie Souisa, "Keck" Provoost, Jan Wagenaar, Arie Schipper e.a.
  • In de zaak draaiden Eric v/d Berge ("From the Mountain", dit stond ook op zn auto) en Karel Brandes muziek.... De goede sfeerd verdween in de ogen van velen toen de nieuwe eigenaars in de zaak kwamen. ....
  • Op de bar stonden vaak nootjes
  • Het was niet ongebruikelijk dat personeelsleden af en toe een optater kregen van de eigenaar
  • Rob Nieuwenhuijse (zie ook De Poort en Bar American werkte hier ook enige tijd als barman.

Mooie verhalen

  • Eric van den Berge vertelt: "Ik ben bij Leo Plugge in Het Gulden Schot op zaterdag gaan helpen met schoonmaken toen ik 13 jaar was. Op mijn veertiende kocht Therese Heindl met haar vriendin Annemie Pleumeekers het Gulden Schot. Ze hebben er een disco van gemaakt en toen ben ik daar als dj gaan werken. In 1977 ben ik blijven werken toen de naam was gewijzigd als Jowi's Place. Willem en Joke hebben het niet lang vol gehouden. Binnen twee jaar weer andere eigenaren: Rob en Greet, zij waren de laatste eigenaren van de zaak. In totaal heb ik er 5 jaar gewerkt als dj en bedrijfsleider."

Externe links

Bronnen