Middelburg Dronk

Company

 

Company

Sint Janstraat 50
Middelburg

 

Een café dat was gevestigd aan Company aan Sint Janstraat 50 in Middelburg, tussen 1979 tot 1981. De zaak was een opvolger van Jowi's Place en Het Gulden Schot.

Geschiedenis

1977
M. van der Wees

(Zie ook de geschiedenis van Het Gulden Schot) Jowi's Place wordt met ingang van 4 mei 1979 onder de nieuwe handelsnaam 'Discobar "Jowi's-Place" voortgezet door Margaretha (roepnaam Greet) Maria van der Wees (geboren te Dordrecht). Op 18 september 1979 wordt de handelsnaam gewijzigd in Bar-Dancing "The Company". Greet draait de zaak met haar vriend Rob. Later nam ene Marja het nog kort over, toen Greet was vertrokken, omdat Rob geen horecapapieren had. Op 21 april 1981 wordt "The Company" opgeheven. (Zeeuws Archief, KVK Handelsregister Middelburg nr. 16556). In Mei 1982 stond het complex (volgens Makelaar de Lange van nummer 48 t/m 56) te koop. Eind jaren '80 wordt het complex naast Sint John gesloopt, om plaats te maken voor appartementen.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Company/fotos


Naamgeving

Bijzonderheden

  • In deze zaak werkte ook Kees van den Boogaard, die later nog jaren in Vriendschap (toen nog De Vriendschap geheten) zou werken.
  • Marja heeft ook nog heel even de Company op haar naam gedraaid, toen Greet weg was , omdat Rob geen papieren had.

Mooie verhalen

  • Petra en Jan-Pieter Bakker herinneren zich dat de dansvloer van Company lager lag dan de entree, en dat de achterwand was bedekt met zilverfolie. In de tijd dat Petra en Jan-Pieter in de zaak kwamen werd de zaak gerund door het duo Rob en Greet (wel een stel maar niet getrouwd). Eric v.d. Berge (later exploitant van Hart van Middelburg werkte in dit café als DJ. Hij werd door veel klanten 'Eric from the mountain' genoemd, naar een bord dat aan de muur hing, met het opschrift 'From the Mountain'. Henk stond achter de bar. Hij en Rob draaiden vaak Hardrock, maar Greet draaide graag reggae, ook in de hoop dat meer Zuid-Molukkers de zaak zouden bezoeken. Dat gebeurde inderdaad. In de zaak werd ook vaak getafelvoetbald om 'een meter bier', dat was toen nog een vrij nieuw verschijnsel. De portier van het café was Nico Telepary. Petra weet ook nog dat uitbaatster Greet op een gegeven moment vertrok. Niet veel later sloot Company zijn deuren definitief.
  • Eric van den Berge vertelt: "Ik ben bij Leo Plugge in Het Gulden Schot op zaterdag gaan helpen met schoonmaken toen ik 13 jaar was. Op mijn veertiende kocht Therese Heindl met haar vriendin Annemie Pleumeekers het Gulden Schot. Ze hebben er een disco van gemaakt en toen ben ik daar als dj gaan werken. In 1977 ben ik blijven werken toen de naam was gewijzigd als Jowi's Place. Willem en Joke hebben het niet lang vol gehouden. Binnen twee jaar weer andere eigenaren: Rob en Greet, zij waren de laatste eigenaren van de zaak. In totaal heb ik er 5 jaar gewerkt als dj en bedrijfsleider."

Externe links

Bronnen