Middelburg Dronk

Joziasse (2)

 

Joziasse (2)

Banckertstraat 2
Middelburg

 

Een friteszaak annex cafetaria die tussen 1958 en 1965 was gevestigd aan de Banckertstraat 2 in Middelburg. De zaak was een voorloper van het huidige Cafetaria Lammers.

Geschiedenis

1958
I. Joziasse

I.Joziasse opent in 1958 zijn friteszaak op het adres Backerstraat 2 in Middelburg - hij doet zijn zaak in 1965 over aan Sjaak Lammers.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Joziasse_(2)/fotos


Naamgeving

Spreekt voor zich.

Bijzonderheden

  • I. Joziasse zat eerder in De Geere, Joziasse en de Veiling
  • Sjaak Joziasse werkte bij zijn vader Izaak Joziasse en was geen eigenaar en Izaak Joziasse heeft de zaak overgedaan aan Sjaak Lammers. Melding door zoon Henk Joziasse

Mooie verhalen

Onder de pannen

  • Begin jaren '60 verhuisde ik niet echt enthousiast van mijn geboortehuis op de Markt (boven café Juliana) naar de Haymanstraat op 't Zand. Weinig te beleven dacht ik en dat was ook zo, maar er was wel een friteszaak. De friteszaak van Joziasse (adres Banckertplein 2) was toen al ruim beklant met buurtbewoners en passanten die wisten waar de lekkerste frites van Middelburg te koop was. Die frites was zelfs lekkerder dan die van Lange Arie Neufeglise die een kraam op de Markt had. Sjaak Joziasse, bijgenaamd de neus, werkte in de zaak tot die door zijn vader Izaak Joziasse in 1965 aan Sjaak Lammers werd verkocht. Sjaak Joziasse zat later nog in het friteskraam op de Dam - daar zat eerder Henk Denies in die ook chips bakte - en was ook een tijdje kelner in de Vriendschap.

Externe links

Bronnen