Middelburg Dronk

KMT

 
 

Een Katholiek Militair Tehuis dat tussen 1951 en 1983 was gevestigd aan de Blindenhoek 5a te Middelburg. Het KMT was een voorloper van DSM.

Geschiedenis

1951
J.A. Morsink

In juli 1951 wordt het splinternieuwe KMT, het Katholiek Militair Tehuis geopend in de Blindehoek 5a in Middelburg als vervanger van het bijna om de hoek gelegen St. Vincentiushuis in de Bogardstraat. Het tehuis wordt bestierd door een beheerder die tevens de aanwezige bar uitbaat. Het KMT is er niet alleen voor militairen - er worden allerlei festiviteiten georganiseerd waaraan ook niet-militairen aan kunnen deelnemen. De vooralsnog eerst bekende beheerder is J.A. Morsink die in mei 1957 verlof A aanvraagt voor Blindenhoek A.

1959
H. Baremans

In augustus 1959 vraagt nieuwe beheerder H. Baremans verlof A aan voor de locatie.

1965
A.M.N. de Bruin

In juli 1965 vraagt beheerder A.M.N. de Bruin verlof A aan voor de locatie - dit is de laatst bekende beheerder. In 1983 stopt het KMT en staat het pand enige jaren leeg - in 1986 vestigt dansschool DSM zich in het pand.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op KMT/fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

  • Het KMT was van 1947 tot 1951 gevestigd op het adres Lange Giststraat 5, een adres dat later werd vernummerd tot Damplein 5 - het KMT was dus een voorloper van Trefpunt III en Midgard.
  • Het PMT aan de Zuidsingel was de protestante pendant van het KMT.

Mooie verhalen

Middelburg

Externe links

Bronnen