Middelburg Dronk

Restaurant Basalt

 

Restaurant Basalt

Sint Janstraat 34
4331 KD Middelburg

Website
Facebook

 

Een (vis-) restaurant dat op 16 juni 2016 werd geopend aan Sint Janstraat 34 in Middelburg. De zaak is een opvolger van Fransch Huis, De Witte Ballon, De Harlekeijn, Sjénee, (S)Tapperij De Harlekijn, Zuidlande, Mangerie T & T, De Heeren van St. Jan en Il Senso.

Geschiedenis

2016
Patricia Buitelaar en Albert Minderhoud

In mei 2016 nemen Patricia Buitelaar en Albert Minderhoud het voormalige Il Senso aan Sint Janstraat 34 in Middelburg over. Na een grondige verbouwing zullen zij hun visrestaurant, genaamd Restaurant Basalt, op 16 juni 2016 openen.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Restaurant_Basalt/fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

Mooie verhalen

Basalt bestaat 1 jaar

Van Wij zijn De Stad, 13 juni 2017:

Wij gaan bijna altijd een kijkje nemen als ondernemers een nieuwe winkel of een nieuw horecabedrijf starten in Middelburg, maar het komt minder vaak voor dat we vervolgens ook nog eens terugblikken met zulke ondernemers, bijvoorbeeld op het eerste jaar. We deden dat onlangs wel met Patricia Buitelaar en Albert Minderhoud van Restaurant Basalt, waar we nu eindelijk eens een keer gingen eten. Die avond vertelde Patricia ons dat Basalt a.s. vrijdag precies een jaar bestaat.

Nu zijn Patricia en Albert nogal vergroeid met Domburg dus we vonden het wel interessant om te horen hoe zij het ondernemen in Middelburg tot nu toe hebben ervaren. Hun antwoord kwam er kort gezegd op neer dat Middelburg als stad heel goed bevalt, maar dat ze desondanks in Domburg blijven wonen. Je thuis is nu eenmaal je thuis. Zij zijn het dorp, als het ware.

Maar aan lof voor de stad geen gebrek, en met het restaurant zelf zijn ze ook erg blij. We spraken het stel net na Middelburg VOLkoren, dat voor hen ook meteen het drukste weekend ooit was geweest. Qua drukte en omzet zijn ze sowieso tevreden, al erkenden ze beiden dat de lunch niet iedere dag even druk is. Dat is een aandachtspunt. Dat geldt niet voor de diners, zeker in de weekenden niet.

2016 hebben ze allebei ervaren als een jaar van uitproberen en optimaliseren. Albert moest zijn draai nog vinden in de toch vrij kleine keuken, hij heeft pas sinds kort een goed team om zich heen en het duurde ook even voordat de oude apparatuur was vervangen door nieuwe. Maar nu dat allemaal geregeld is draait Basalt op volle toeren. Albert en Patricia zien ook steeds vaker klanten terugkomen. Dat is een goed teken. En het mag best gezegd: wij proefden dat die avond ook. We hebben er echt heerlijk gegeten.

Basalt viert het eerste jubileum vrijdag met een speciaal menu.

Externe links

Bronnen