Middelburg Dronk

Restaurantje Nummer 7

 

Restaurantje Nummer 7

Rotterdamsekaai 7
4331 GM Middelburg

0118-627077
Website

 

Restaurant met terras aan de Rotterdamsekaai 7 in Middelburg - opvolger van De Dampoorte en Het Klooster.

Geschiedenis

1992
Ron Hendrikse en Els Hendrikse

Ron en Els Hendrikse van Het Groot Paradijs op het Damplein zetten Restaurantje Nummer 7 in 1992, als soort dependance van het eigen restaurant. Aanvankelijk werd het personeel van het Groot Paradijs ook ingezet voor Nummer 7, maar vanaf 1995 werd de zaak gerund door chefkok Els Davidse en gastvrouw Ilonka Jongepier.

2004
M. Kunst

Restaurantje Nummer 7 bevindt zich aan de Rotterdamsekaai 7 dicht bij de haven van Middelburg. Het is gevestigd in een monumentaal pand uit de 18e eeuw. Dit pand is tot 1994 een woonhuis geweest waar nog alle oude en monumentale aspecten van toen in terug te vinden zijn. Patron Cuisinier Michiel Kunst en echtgenote streven een restaurantconcept na dat gericht is op 'een avond uit met een heerlijk aperitief, rustig tafelen en nadien na te tafelen met een goed digestief. Restaurantje nummer 7 staat symbool voor een goede Frans/ Internationale keuken gecombineerd met Zeeuwse accenten' - aldus de website van de zaak.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Restaurantje_Nummer_7/fotos.


Naamgeving

Rotterdamsekaai nummer 7, vandaar.

Bijzonderheden

  • Michiel Kunst heeft ook nog een wijnhandel, van waaruit hij ook regelmatig proeverijen organiseert, i.s.m. andere horecazaken. De handel heette aanvankelijk Vinclusief, maar werd later Wijnkoperij La Persistance.
  • Het pand kent een lange horecageschiedenis - in de 17de eeuw was koffiehuis Het Klooster in het pand gevestigd.

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen