Middelburg Dronk

Het Groot Paradijs

 

Het Groot Paradijs

Damplein 13
4331 GC Middelburg

 

Een sterrenrestaurant dat tussen 1980 en 2008 was gevestigd aan het Damplein 13 in Middelburg. Het historische pand bestaat nog steeds en heeft thans een woonfunctie . De zaak was een opvolger van Lokaal Den Boer.

Geschiedenis

1980
Ron Hendrikse en Els Hendrikse

In 1980 openen Ron en Els Hendrikse hun bistro Het Groot Paradijs aan het Damplein 13 in Middelburg. De bistro evolueert binnen 5 jaar tot een restaurant van klasse en de classificatie bistro verdwijnt dan ook. Wanneer een scholiere van de toenmalige Waayenburgh scholengemeenschap als stageopdracht in samenwerking met Het Groot Paradijs een onderzoek doet naar restaurantbezoek in Zeeland, kan o.a. worden geconcludeerd dat de Zeeuw graag gezellig uit eet, doch niet te duur - hoe kan het ook anders. Het Groot Paradijs loochent deze conclusie en groeit door tot een toprestaurant, zowel provinciaal als nationaal en wordt voor deze stijgende kwaliteit in 1997 door Michelin beloond met een ster. Het Groot Paradijs houdt deze ster tot de familie Henderikse het restaurant in 2001 verkoopt aan Ferdi Dolk en partner Mirjam Joziasse.

2001
F. Dolk

Ferdi Dolk en partner Mirjam Joziasse (zij zaten eerder in In den Walcherschen Dolphijn in Domburg) nemen in 2001 Het Groot Paradijs over en streven op dezelfde wijze naar hoge kwaliteit en worden in 2006 door Michelin onderscheiden met een ster - zo was de oude status van Het Groot Paradijs weer hersteld. Het Groot Paradijs beschikt nog steeds over die ster, wanneer Ferdi en Mirjam in 2008 vertrekken naar Het Badpaviljoen in Domburg - sindsdien heeft het pand een woonfunctie.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Het Groot Paradijs/fotos


Naamgeving

Bijzonderheden

  • Ron en Els Henderikse (zaten eerder in Zeelandia in Colijnsplaat) beginnen in de jaren '90 het zusterbedrijf Restaurantje Nummer 7 aan de Rotterdamsekaai.
  • Ron Hendrikse's moeder is een zus van Jan van den IJssel, dus is Ron een volle neef van Rudi en Robby van den IJssel - Rudi zat samen met Robby in Don Quichotte en Robby zat ook nog in Amigo-bar, Het Koper Galjoen en De Abdij (1).
  • Geoffrey Hendrikse, een zoon van Ron en Els, zit in Sint John - hij werkte eerder als rechterhand van Sergio Herman in Oud Sluis - andere zoon Yuri Hendrikse is eigenaar van eetcafé Duinlust in Dishoek.

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen