Middelburg Dronk

Allez

 

Allez

Vlasmarkt 4
4331 PE Middelburg

 

Een tapasbar die tussen oktober 1998 en mei 2001 was gevestigd aan Vlasmarkt 4 in Middelburg. De zaak was een opvolger van Chinees-Indisch restaurant Kota Radja, dat van 1967 tot juni 1998 in het pand zat, en een voorloper van 't Fust.

Geschiedenis

1998
Ger Langermans en Sylvia Moerings

Het stel Ger Langermans en Sylvia Moerings zijn half jaren 90 de compagnons van Paul Roodenburg van Café 't Schuttershof. Na een zakelijk geschil gaan de drie uit elkaar en starten Ger en Sylvia hun eigen zaak aan Vlasmarkt 4 in Middelburg, in het oude pand van Kota Radja. Omdat een concurrentiebeding bepaalde dat er geen nieuw café kon worden gestart in de directe omgeving van Schuttershof werd café Allez ingestoken als Tapasrestaurant. In de praktijk was het echter toch meer een café. Daarover zeiden mensen wel eens gekscherend: "het is het enige Middelburgse restaurant dat zo ongeveer tien bierpompen heeft". Vroeger, nog ver voor voorganger Kota Radja, waren de herbergen De Morgenster, Bon Appetit en De Vlaskam op deze locatie gevestigd.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Allez/fotos.


Naamgeving

  • De zaak stond in advertenties vermeld met een @-teken in plaats van een A in de naam. Behoorlijk vooruitstrevend in 1998.

Bijzonderheden

  • Ingeschreven KvK op 1-7-1998, uitgeschreven op 11-05-2001.
  • De zoon van Ger is anno 2013 ook in de Middelburgse Horeca beland: hij werkt achter de bar van de Kloveniersdoelen

Oud-medewerkers

Frank Norp, Hans-Peter Cats, Jeppe

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen