Middelburg Dronk

De Reünie

 

De Reünie

Vlissingsestraat 6
4331 KV Middelburg

0118-603341

 

Een klein café dat tussen 24 mei 2012 en november 2014 was gevestigd aan aan de Vlissingsestraat 6 in Middelburg. De zaak is een opvolger van Chillout, Update, De Buren, De Vriendschap en Het Melkboerinnetje.

Geschiedenis

2012
J.F. Govaarts-In de Weij

Toen Bolle Kees van de De Vriendschap zijn zaak eind jaren '90 om gezondheidsredenen moest verkopen stond de zaak enige tijd leeg. Na verloop van tijd kocht Peter Bootsgezel, van de Vlissingse Kanovijver de zaak voor zijn dochter Patricia, die een horecaopleiding volgde. De zaak liep niet zo goed, wat Peter en Patricia deed besluiten het roer in handen te geven van Dolf Poppe, die de naam van de zaak veranderde in De Buren. Ook toen liep de zaak niet zo best en werd 't wederom te koop gezet. Na weer een periode van leegstand werd de zaak verkocht aan Patrick Bisoen, de zoon van Sonja Tienpond van De Schuur. Hij noemde de zaak Chillout. In 2010 moest die zaak sluiten. Na wéér een periode van leegstand werd de zaak in het voorjaar van 2012 verkocht aan Jan en Hannie die jarenlang Café 't Boven in Arnemuiden exploiteerden. Zij noemden de nieuwe zaak De Reünie. J.F. Govaarts-In de Weij (Hannie) runde de zaak samen met haar man J.M. Govaarts (Jan). Op 9 november 2014 was de zaak voor het laatst geopend. Verdere informatie ontbreekt nog.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op De_Reünie/fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

  • Dochter Tamara werkt, net als in café 't Boven in Arnemuiden, ook mee in café De Reünie

Mooie verhalen

  • Tijdens een kennismakingsbezoek in juli 2012 vertelt Jan dat hij na 18 jaar café 't Boven in Arnemuiden te hebben geëxploiteerd het prettig vindt dat hij nu een wat rustiger en kleiner café in Middelburg kan draaien. Na een verbouwing die maanden duurde (er zat vloerbedekking op de muur van de zaak!) is de zaak in de zomer van 2012 dan eindelijk geopend. Buurtbewoners waren ook erg blij met de komst van Jan en Hannie. Ten tijde van de Chillout was men de overlast zo beu dat men overwoog om het pand met meerdere bewoners van de straat te kopen. Dat bleek financieel echter niet haalbaar. Het in ere herstellen van een klein en traditioneel buurtcafé was een mooi alternatief. Tijdens de opening kwamen veel bewoners even een kijkje nemen. Daarna overigens ook nog vele keren...

Externe links

Bronnen