Middelburg Dronk

De Verkeerde Wereld

 

De Verkeerde Wereld

Vlasmarkt 39-41
4331 PD Middelburg

 

Een café dat vanaf oktober 1982 was gevestigd in de Vlasmarkt, op nummer 39-41. De zaak was de eerste voorloper van Colours Dangeroe, Carrousel, Memories, Vantoen en Vannu, De Weerlt, De Groene Pulk, Bumpers, Bardot en Café Pand 39.

Geschiedenis

1982
Vera Mannaert, René de Neve en Ruud Dirven

In 1980 stopte Drankenhandel Pieters in het pand aan de Vlasmarkt. Eind dat jaar werd het pand te koop gezet. Uit artikelen uit de PZC van begin jaren '80 blijkt dat in het café regelmatig exposities waren te zien, alsmede livemuziek. Het café was een pilotproject van de Provinciale Stuurgroep Werkloosheid in Zeeland, waarbij aanvankelijk de langdurig werkloze verpleegkundigen Vera Mannaert, René de Neve en Ruud Dirven als 'proefkonijnen' werden ingezet. Het trio runde de kroeg als ieder ander maar mocht geen cent winst maken (zie het derde krantenartikel).

Foto's

Meer foto's zijn te vinden op De_Verkeerde_Wereld/fotos.


Naamgeving

Een verwijzing naar de verharding van de samenleving. Voluit luidde de naam van de zaak "In de Verkeerde Wereld". Het pand heet ook De Verkeerde Weerlt.

Bijzonderheden

  • Wijlen Hans de Graaff (zie Bommel en Sint John) werkte hier ook. Op de foto ook Leen Vogelaar, die muziek draaide tijdens Oud & Nieuw 1983/1984.
  • Vera Mannaert overleed aan de gevolgen van een ziekte op 8 juni 2013

Mooie verhalen

  • Het verhaal gaat dat het er in de woning boven De Verkeerde Wereld, een stuk ruiger aan toe ging dan in het café zelf. drugsgebruik, orgies: de verhalen zijn wild maar onduidelijk. Nog niet geverifieerd.

Externe links

Bronnen