Middelburg Dronk

De Groene Pulk

 

De Groene Pulk

Vlasmarkt 39
4331 PD Middelburg

Website
Facebook
Twitter

 

De Groene Pulk was tussen 2004 en december 2011 een groot bruin café aan de Vlasmarkt 39-41 in Middelburg. De zaak was een opvolger van De Verkeerde Wereld, Colours, Dangeroe, Carrousel, Memories, Vantoen en Vannu en De Weerlt en een voorloper van Bumpers en Bardot.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op: De_Groene_Pulk/fotos.


Geschiedenis

2004
Arjan Leendertse en Marc Antheunisse

Begonnen als Bluescafé met Romy Telussa, en Arjan achter de bar. Toen bleek dat de Roti zondag van Menno Souisa (elke laatste zondag van de maand) een succes was werd het meer een eetcafé. Een daghap en een weekhap voor €7,50 met hier en daar een culinaire uitspatting van bevriende Topchef Michel Louws. Na het vertrek van Romy werd Thomas Filius het gezicht van de kroeg. Door de komst van de Tympaan was er voor Marc en Arie geen tijd meer over om nog in de keuken te staan en stopte men met de daghap. Deze twee factoren zorgde voor een verschuiving naar een meer mainstream cafe en jonger publiek.

Naamgeving

Ten tijden van de overname waren Marc en Arjan ook eigenaar van de Rooie Oortjes tevens waren zij bezig met een nieuw project Blauwe Ruis. Vandaar dat er werd gekozen het gebruik van een kleur in de naam.

Bijzonderheden

  • Van 1893 tot 1973 zat op de benedenverdieping (Vlasmarkt 39) de limonadefabriek en drankhandel J. A. Pieters. De drankvergunning op het pand zal daar ongetwijfeld uit voortgevloeid zijn. Pieters stookte voor de oorlog zelf sterke drank. Men gebruikte daarvoor een aantal oude Middelburgse recepten die volgens de firma in de oorlogsjaren verloren zijn gegaan. Voor 1870 zat er een poelier in het pand en van 1877 tot 1898 was er een smederij in gevestigd. Daar werden hoeven en onderdelen van rijtuigen gesmeed. Het smeedwerk aan de deur van 'De Pulk' dateert uit die tijd.
  • Het café bestond uit 2 panden die achter elkaar staan en door middel van een grote opening met elkaar in verbinding staan. In het voorste gedeelte was een enorme bar te vinden, en de gokkasten en meerdere tafels, waaronder een grote leestafel. Het achterste gedeelte was de rookruimte, die net zo groot was als het voorste gedeelte. Hier waren een pooltafel, meedere tafels, de photoplay en de toiletten te vinden.

Medewerkers

Thomas Filius
Sunna Neufeglise
Tim van Leuven
Shanna de Bel
Freek van der Maas
Bekijk de volledige lijst met personeel op de volgende subpagina

Mooie verhalen

Bronnen

  • Foto's: De Groene Pulk op Facebook