Middelburg Dronk

Bumpers

 
 

Bumpers was een feestcafé aan Vlasmarkt 39 in Middelburg, dat op 10 februari 2012 z'n deuren opende en ze weer sloot op 31 december van datzelfde jaar. De zaak werd bezocht door een relatief jong publiek. De zaak was een opvolger van De Verkeerde Wereld,Colours Dangeroe, Carrousel, Memories, Vantoen en Vannu, De Weerlt en De Groene Pulk en een voorloper van café Bardot.

Geschiedenis

2012
Thijs van den Berge en Niels Ribbers

Thijs van den Berge (ook eigenaar van café Heeren van Holland op de Vlasmarkt) startte Bumpers samen met Niels Ribbers, die toen ook eigenaar was van café De Prinse van Oranje op de Pottenmarkt. Later dat jaar ging Thijs alleen verder, maar zette de zaak uiteindelijk toch weer te koop. Thijs is de zoon van Eric van der Berge, de oud-eigenaar van Hart van Middelburg. Daar heeft hij zelf ook gewerkt, net als in De Malle Molen.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op: Bumpers/fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

  • Van 1893 tot 1973 zat op de benedenverdieping (Vlasmarkt 39) de limonadefabriek en drankhandel J. A. Pieters. De drankvergunning op het pand zal daar ongetwijfeld uit voortgevloeid zijn. Pieters stookte voor de oorlog zelf sterke drank. Men gebruikte daarvoor een aantal oude Middelburgse recepten die volgens de firma in de oorlogsjaren verloren zijn gegaan. Voor 1870 zat er een poelier in het pand en van 1877 tot 1898 was er een smederij in gevestigd. Daar werden hoeven en onderdelen van rijtuigen gesmeed. Het smeedwerk aan de deur van Bumpers dateert uit die tijd.

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen