Middelburg Dronk

Hard & Ziel

 
 

Een (eet) café met Bed & Breakfast, dat op 9 juni 2017 werd geopend aan Turfkaai 3 in Middelburg . De zaak is een opvolger van Angelo, De Burcht van Antwerpen (2), De Meerpael, Lubercquo, Trefpunt II en Bierhalle Turfkaai.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Hard & Ziel/fotos.


Geschiedenis

2017
Bo Wesdorp

Na een verbouwing en renovatie van ruim anderhalf jaar opent Bo Wesdorp, die eerder eigenaar een mede-eigenaar was van de cafés Rock Desert en't Hof zijn nieuwe zaak Hard & Ziel. De zaak start aanvankelijk als een regulier café maar zal na enige tijd ook eten serveren. Details daarover volgen nog. De Bed & Breakfast beslaat de eerste en tweede verdieping van het pand.

Naamgeving

Bijzonderheden

Mooie verhalen

Bo is De Stad

Van de website Wij zijn De Stad:

"Jazeker, met Wij zijn De Stad – Middelburg proberen we ons enthousiasme over alles waar Middelburg trots op kan zijn vaak een soort van neutraal te houden maar dat lukt natuurlijk niet altijd. In dit geval is de disclaimer dat Bo Wesdorp een maatje is. En dat maatje heeft, na vele maanden keihard werken aan de renovatie van een prachtig pand aan de Turfkaai, vanmiddag zijn nieuwe zaak Hard & Ziel geopend.

We hebben uiteraard een biertje meegedronken maar waren ook best al snel weer weg, omdat het wel erg druk werd. Bo kent namelijk nogal veel mensen, uit alle rangen en standen. Dat komt omdat Bo de stad is. En dan niet zomaar een beetje: hij kent directeuren en tuig van de richel. Hij kent schone waardinnen en oud-boksers. Bo was overal. Als kind al en nu nog steeds. En die naam van de zaak? Dat is dus Bo. Of Bolkie, want zo kennen veel mensen hem ook nog altijd.

Ooit startte hij de Rockdesert op het Damplein, later bouwde hij met Hayo aan de basis van Kaffee ’t Hof, en nu is hij weer terug met Hard & Ziel. En we overdrijven niet mensen, als we zeggen dat hij er een prachtige tent heeft neergezet. En we overdrijven ook niet als we zeggen dat dit nog maar het begin is. Deze gozer heeft nog veel meer plannen, het is dan alleen nog maar de vraag welke daarvan hij wel of niet gaat uitvoeren. Dat is juist zo mooi. Geen mens dat ’t weet, misschien weet hij het zelf ook niet altijd. Alles maakt deel uit van een plan, maar voorspelbaar moet het niet worden eej?

Maar hoe je het ook wendt of keert: wij houden van deze man.

Veel succes met je nieuwe zaak, ouwe. Jij bent De Stad!"

Externe links

Bronnen