Middelburg Dronk

Kleine Jongen

 

Kleine Jongen

Pottenmarkt 10
4331 LM Middelburg

 

Een klein café dat was gelegen aan Pottenmarkt 10 in Middelburg. De zaak was een voorloper van 1618, De Prinse van Oranje en Die Lange. Kleine Jongen stond bekend als voetbalcafé: alle belangrijke wedstrijden waren daar te zien op twee grote schermen. Er werd veel Nederlandstalige muziek gedraaid.

Geschiedenis

2002
Ramon Wijs

De zaak werd in juli 2002 geopend door Ramon Wijs en ging failliet in juli 2005. Ramon Wijs is een zoon van de oud-eigenaar van restaurant In Den Zevenden Hemel, dat in de jaren '90 was gevestigd in de Stationstraat, naast de Reutel. Raymond's grootvader Georges zat in de jaren '50 in Wöhler aan de Lange Delft - de overgrootvader van Raymond (H.H.A. Wöhler) was de uitbater van Wöhler en de bioscopen Flora en Electro.

Foto's


Naamgeving

Naamgeving naar gelijknamig nummer van André Hazes

Bijzonderheden

Het pand is een van de weinige panden in de omgeving van de Markt die de beschieting van mei 1940 overleefde. het stond rond het jaar 2000 op de nominatie om gesloopt te worden, totdat de huidige pandeigenaar het geheel met aanmerkelijke subsidies liet restaureren en het in originele staat terugbracht. Momenteel rijksmonument. Het pand wordt veel gefotografeerd vanwege de opmerkelijke, fraaie trapgevel. Pandeigenaar Nico van den Berg.

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen