Middelburg Dronk

Rotterdamsch Koffijhuis

 

Rotterdamsch Koffijhuis

Kinderdijk 94
Middelburg

 

Een café annex foffiehuis gelegen dat tussen 1852 en 1881 was gevestigs aan Kinderdijk P 127 (later omgenummerd tot 94) in Middelburg. De zaak was een opvolger van St. Joris (2) en Het Logement van Rotterdam en een voorloper van Rotterdam, Amusement en Don Bosco.

Geschiedenis

1852
A.F. Kulderij

In 1852 staat Abraham Frederik Kulderij - gehuwd met Pieternella Louisa Vernimmen - al geregistreerd op het adres Kinderdijk P 127 te Middelburg. Wanneer hij in 1870 overlijdt neemt zijn weduwe de zaak over - zij blijft in de zaak tot 1878 (zeeuwengezocht [1]).

1870
F.C. Kulderij
1878
J.B. de Zeeuw

In 1878 komt J.B. de Zeeuw In het Rotterdamsche Koffijhuis en hij verandert de zaak van de zaak in 1881 in Café Rotterdam, hoewel af en toe ook nog de oude naam wordt gehanteerd. Zie ook de artikelen over L'Union d'Or en Belge ), waar de Zeeuw ook eigenaar van was.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Rotterdamsche_Koffijhuis/fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

  • Vermelding bij de foto in de Beeldbank Zeeland: "V.l.n.r. in de roeiboot: oom "baas" Cornelis Mak, Piet Meertens, tante Petronella Cornelia en oom Jan Mak uit Amerika. Rechts Bateau-porte met pompgebouw aan dok Rouaanse kaai-Dam. De Bateau-porte werd in april-juni 1936 vervangen door een brug, en wel na langdurige onderhandelingen met de Kon. Mij. De Schelde (die op grond van een in 1895 gesloten overeenkomst nog tot 1977 huur voor het Dok zou hebben te betalen). Eén der voorwaarden was dat De Schelde de Bateau-porte zou laten vervangen door een nieuwe brug (8 m. breed)."

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen