Middelburg Dronk

The Roadhouse

 

Poolcafé The Roadhouse

Walensingel 63
4331 NN Middelburg

0118-624370
Website
Facebook
Twitter

 

Poolcafé The Roadhouse is een biljartcentrum annex Poolcafé dat sinds 2003 is gevestigd aan Walensingel 63 in Middelburg. De zaak is een opvolger van Cue Action.

Geschiedenis

2003
Dennis Geertse en Romy Telussa

Dennis Geertse en Romy Telussa kopen voorganger Cue Action in 2001, twee jaar later veranderen ze de naam in The Roadhouse.

2007
Stefan van Rossum en Alinda Brouwer

Stefan van Rossum neemt in het najaar van 2007 de zaak over van Dennis en Romy, samen met zijn vrouw Alinda Brouwer. Stefan drukt geleidelijk zijn eigen stempel op de zaak door verbouwingen, het afstoten van een deel van de ruimte ten faveure van Van Eijkeren Dance Masters en meer nadruk op poolbiljarts, en minder op snookertafels.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op The_Roadhouse/fotos


Naamgeving

Eigenaars

Bijzonderheden

  • Stefan van Rossum werkte eerder in diverse Middelburgse cafés. Van 1998 tot 2000 in Het Schuttershof, van 2000 tot 2002 in Tympaan, van 2002 tot 2004 in De Malle Molen, toen twee jaar in Hart van Middelburg, en tenslotte nog kortstondig in 1618.
  • In de jaren '60 en '70 was het pand aan de Walensingel, in combinatie met het pand aan Seisplein 5, een Opelgarage ('De Toekomst').

Mooie verhalen

Hij is De Stad

Van de Facebookpagina Wij zijn De Stad, maart 2015:

"Hoe lang we Stefan van Rossum inmiddels kennen durven we niet met zekerheid te zeggen, maar het zal een jaartje of twintig zijn. Stefan is namelijk al minstens zo lang een bekend gezicht in de Middelburgse horeca. In het verleden werkte hij onder meer in Café Schuttershof, Cafe Tympaan en De Malle Molen (dat ooit op Plein 1940 zat). Maar sinds 2007 heeft hij zijn eigen zaak aan Walensingel 63: Poolcafé The Roadhouse.

Niet gehinderd door talent spelen we zo nu en dan graag een potje pool, maar we zijn de eerste om toe te geven dat het schandalig lang was geleden dat we The Roadhouse bezochten. Nu we dan eindelijk weer eens een kijkje zijn gaan nemen weten we dat het belangrijkste excuus om niet te gaan inmiddels nergens meer op slaat. Wij biljarten graag in de ambiance van een café en associeerden The Roadhouse tot voor kort toch meer met een echte biljarthal. Een misverstand! Stefan heeft de zaak in de tussentijd flink verbouwd, met als belangrijkste verschil dat er nu ook een grote rookruimte is waar biljarts staan, inclusief tafeltjes en loungebanken. Daar wordt, door het rookbeleid van de overheid, uiteraard niet bediend, maar de ruimte voelt voor de rest in alle opzichten als een zelfstandig café. Het is, sinds de opening, dan ook een groot succes. Veel jongere bezoekers komen daar in de weekenden graag een een paar uurtjes chillen, voordat ze het Middelburgse nachtleven induiken. De pooltafels zijn in de vroege avond doorlopend gereserveerd. Ook doordeweeks wordt er goed gebruik van gemaakt. Een prima move.

Wij gingen echter ’s middags op bezoek bij Stefan, omdat we hadden begrepen dat hij dan lesgeeft aan scholieren van Nehalennia. Dat vonden we best bijzonder. In onze eigen middelbareschooltijd werd het niet veel gekker dan muziek, tekenen en lichamelijke oefening, maar tegenwoordig kun je dus ook leren snookeren, driebanden en poolen. En darten niet te vergeten, want dat kan natuurlijk ook in The Roadhouse. Toen de scholieren binnenkwamen dachten we even dat het niet goed zou gaan komen met de les, want we bespeurden nogal wat desinteresse bij de pubers, maar toen herinnerden we ons opeens weer dat je die houding nu eenmaal hebt, op die leeftijd. Toen de leerlingen eenmaal gingen spelen had Stefan er geen kind meer aan. Dat regelt zich bijna helemaal vanzelf. Ze werden nog enthousiaster toen ze in de pauze even met een limonade aan de bar konden gaan zitten. Mannen onder elkaar, weet je wel.

Dat viel ons wel op, het waren alleen jongens, die voor deze lessen hadden gekozen. Stefan wond daar ook geen doekjes om. Er zijn meer mannen dan vrouwen die biljarten en darten. Maar vergis je niet: er zijn ook veel dames die er dol op zijn, en The Roadhouse organiseert ook evenementen waarbij vrouwen samen kunnen spelen, zonder betweterige kerels om zich heen. Zo is er op 19 maart a.s. de eerste Ladies Night. Dames kunnen die avond gratis darten, poolen, snookeren of biljarten. Als ze toch liever met een of meer mannen komen mag dat ook best, maar in dat geval moet er wel gewoon tafelhuur betaald worden.

Het was hoe dan ook leuk om weer eens in The Roadhouse te zijn. We kunnen iedereen daar een avondje uit aanbevelen. Het maakt gewoon niet uit of je houdt van de kroegsfeer of juist van de professionelere aanpak: in The Roadhouse kan het allebei."

Een doorgesnoven feestje

Stefan herinnert zich een mooi verhaal over medewerker Sean:

"Een paar jaar geleden werkte een jongen Sean in de Roadhouse. Om zes uur liep Sean zijn middag dienst af en kwam ik het van hem over nemen. Ik was nog niet binnen of hij stond al in paniek voor me. "Stefan! Stefan! Stefan! Het is gisteravond HELEMAAL fout gegaan hier." Ik snapte er niks van want ik had die avond zelf ook gewerkt. Dus ik vroeg: "wat is er dan? " "Er is gisteren zoveel drugs gebruikt hier Steef, ze zijn helemaal los gegaan hier!" Ik snapte er helemaal niks meer van. Sean ging mij voor richting de lounchehoek, waar ik zag dat een groot deel van de tafel bedekt was met wit spul. "Kijk Steef, ze hebben alleen maar lopen snuiven hier!" Toen snapte ik het eindelijk! De avond ervoor was er een pooltoernooi in da house en omdat het zo warm was nemen de poolers talkpoeder mee om op hun keu te strooien, zodat deze lekker glad en droog wordt... Alleen was ik vergeten het tafeltje af te doen, waardoor Sean dacht dat er een mega-drugsfeest was geweest.... "

Externe Links

Bronnen