Middelburg Dronk

't Geintje

 

't Geintje

Pottenmarkt 24
4331 LM Middelburg

 

Een café dat tussen 1998 en 2013 was gelegen aan de Pottenmarkt 24 in Middelburg, de zaak was een opvolger van Old Dutch, De Kreukel en 't Hoekje en een voorloper van café De Zaak (1).

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op 't_Geintje/fotos.


Geschiedenis

1998
Tom van Wijk en Anja van Wijk

In 1998 nemen Tom en Anja van Wijk 't Hoekje over. Zij veranderen de naam van de zaak in 't Geintje. Naar verluidt waren Tom en Anja eerst werkzaam op camping De Witte Raaf in Arnemuiden. Toen zij in 2007 stopten met 't Geintje vertrokken ze naar Turkije. Tom overleed in 2012 in Alanya, Turkije.

2007
Bart Willems en Antoinette Kraaij

Bart Willems en zijn vriendin Antoinette Kraaij openen 't Geintje in 2007 aan Pottenmarkt 24 in Middelburg. In 2013 verkopen zij de zaak.

Naamgeving

Bijzonderheden

  • In maart 2012, net na het 5-jarig jubileum van 't Geintje, kochten Bart en Antoinette het in februari 2012 gesloten café De Prinse van Oranje. Dat café werd onder de oude naam voortgezet, maar later toch van de hand gedaan, waarna het Café Die Lange werd.
  • In januari 2013 staat 't Geintje te koop bij Horeca Traject Effect

Mooie verhalen

  • Iemand herinnert zich dat Anja van Wijk nooit of zelden een BH droeg. Dat trok een specifieke klantengroep aan. Anja stopte doorgaans aan het eind van de middag met werken achter de bar om dan zelf aan de bar te kunnen zitten met een Campari.

Externe links

Bronnen