Middelburg Dronk

't Hoekje

 

't Hoekje

Pottenmarkt 24
4331 PE Middelburg

 

Een café dat tussen mei 1988 en augustus 1998 was gevestigd aan Pottenmarkt 24 in Middelburg. De zaak was een opvolger van respectievelijk Old Dutch en De Kreukel en een voorloper van 't Geintje en het huidige café, De Zaak (1).

Geschiedenis

1988
Leo Peute, Roos Peute, John Braham en Tonnie Toetenel

Als Aart en Cobie van de Gruiter in mei 1988 naar In de Gouwe Geit in Grijpskerke vertrekken dragen zij de zaak over aan Leo Peute van café De Geere in de Langeviele, die als zetbazen John Braham en Tonnie Toetenel aanstelt. Dat duo noemt de zaak vervolgens 't Hoekje.

1996
Jeanette De Nooijer en Zeljko Savic

In 1996 komen Jeanette De Nooijer en Zeljko Savic in de zaak. Zij waren eerder eigenaar van café Time Out aan de Turfkaai en café De Postkoets aan de Lange Noordstraat in Middelburg. Zij exploiteren 't Hoekje uiteindelijk tot 1998. Het gezin Savić verhuisde vervolgens naar de wijk Dauwendaele. Zeljko werkte in in die periode in een fabriek in Dordrecht. Na 3 jaar verhuisde het gezin naar die stad en bleef daar 8 jaar wonden. In 2008 verhuisde het gezin naar Emmen, waar Zeljko werk kreeg bij Em-Tec. Het echtpaar scheidde. in dat jaar. Op 8 december 2009 overleed Zeljko.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op 't_Hoekje/fotos.

Naamgeving

De zaak is gelegen op de hoek van de Middelburgse Pottenmarkt en de Langeviele.

Eigenaars

Bijzonderheden

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen