Middelburg Dronk

Time Out

 

Time Out

Turfkaai 1
Middelburg

 

Een café dat tussen 1989 en 1992 was gevestigd aan Turfkaai 1 in Middelburg, op de hoek met de Sint Janstraat. De zaak was een opvolger van Het Roosje (2), De Burcht van Antwerpen en Mariposa.

Geschiedenis

1989
Zeljko Savic

In 1989 vestigt café Time Out zich op het adres Turfkaai 1 in Middelburg. De zaak bestaat tot 1992 - in dat jaar verdwijnt de horecafunctie en komt er een tandartsenpraktijk in het pand. Eigenaar Zeljko Savic zit later nog in café 't Hoekje op de Pottenmarkt, en café De Postkoets in de Lange Noordstraat in Middelburg.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Time_Out/fotos.


Naamgeving

Bijzonderheden

  • Op de hoek van de Turfkaai en de Sint Janstraat vind je Het Roosje, dat in feite is opgebouwd uit drie panden. Het voorste, 'De Burght van Antwerpen' herbergde voor en na de Tweede Wereldoorlog een sigarenzaak, daarna trok men het pand 'Oudenaerde' erbij en werd het een friteszaak met café. Enige jaren geleden verdween de friteszaak.

De genoemde panden op nummer 1 en 3 hebben een lange geschiedenis, maar die geschiedenis werd niet alleen door café's geschreven. Tussen 1900 en 1950 zaten er bijvoorbeeld een klerenmaker (Byou!) en sigarenzaak in het pand, maar in de jaren '20 zat er dan weer wel een café, namelijk: Het Roosje. Anno 2011 is op nummer 1 een tandartsenpraktijk met bovenwoning gevestigd. Tussen 1960 en 2000 zaten er verschillende zaken op nummer 1 en 3: Lubercquo, Mariposa en De Burcht van Antwerpen.

  • Tegenover Time Out, aan de Sint Janstraat 62, vestigde zich in deze periode Coffeeshop Sixty-Two. In die zaak werd geen alcohol verkocht, maar het was wel een impuls voor de horeca in dat gebied: het was er altijd erg druk, ook met toeristen die wel van een blowtje hielden

Mooie verhalen

Externe links

Bronnen